Mandag den 2. marts 2020

Igen var jeg tidligt oppe og var gået ned til morgenmaden på 2. sal på hotellet . Vi boede på 7. sal . Der var åbent ind til restauranten , men da klokken kun var 5:30 var den selvfølgelig ikke klar endnu . Jeg havde inden jeg gik herned , lagt nogle billeder på min side her , som jeg så kunne arbejde videre med her i restauranten . Jeg satte mig ved et bord i restauranten med min I-pad . Personalet var i fuld gang med at gøre morgenmaden klar .

Efter morgenmaden gik vi til stranden ….. vi forlod værelset og trykkede på knappen udenfor værelset …. en grøn lampe med teksten : “ make up room “ lyste og fortalte at vores værelse var klar til rengørring . Sådan en burde man have derhjemme …… men den vil nok ikke virke der :mrgreen:

Der blev slappet af på stranden . Vi havde ikke andre planer her i dag .
Vi ville senere på dagen booke en tur til på onsdag .

Sælgerne kommer omgående når vi kommer til stranden og der bliver handlet med nogle af dem . Her købes der frugt .

Til frokost spiser vi på den samme restaurant , som vi har gjort de andre dage .

Til aften deler vi os , da det var nogle forskellige ting vi ville . Lene og jeg ville igen gerne over i det der hedder “ art in Paradise “ . Jeg ville gerne tage noget film derovre , som jeg kunne bruge på hjemmesiden . Vi var ikke helt sikre på hvor det lå – så vi tog en “ grisebil derover “ .

Art in Paradise

Jeg gentager lige info om dette sted , det er jo ikke sikkert at læserne her har set billederne fra i går …… jeg ville gerne optage noget film på dette sted , til brug på min hjemmeside og jeg fik også optaget meget film . Men rent teknisk så fylder videofilm meget på siden her , så derfor viser vi kun nogle billeder fra stedet og så må du besøge vores hjemmeside senere , når jeg efter hjemkomst til Danmark , har fået lavet den færdig….. men her kommer info om stedet : Art in Paradise er en meget sjov og frisk måde at se et kunstgalleri på . Man har her ” lukket ” skellet mellem kunst og tilskuere med tredimensionelle malerier , der er interaktive og fantastisk sjove . Gennem smart brug af skygger og grænser , har kunstnere malet direkte på væggene for at skabe nogle forbløffende billeder , der narrer vores øjne til at tro , at dyr smadrer igennem væggene , venner balancerer over voldsomme vandfald og isbjørne stjæler en slurk af vores kokosnød . Galleriet har over 100 individuelle kunstværker i ti tema-sektioner, der dækker optiske illusioner, vilde dyr, natur , tidligere civilisationer og reproduktioner af klassisk kunst – med vittige tilføjelser , såsom lyserosa neglelak på en præ-Raphaelit skønhed , eller en blyant tilføjet til Mona Lisa , så du kan være Leanardo Da Vinci … i det enkelte øjeblik . 

“ Art in Paradise “
“ Art in Paradise “
“ Art in Paradise “
“ Art in Paradise “
“ Art in Paradise “
“ Art in Paradise “
“ Art in Paradise “
“ Art in Paradise “
“ Art in Paradise “
“ Art in Paradise “
“ Art in Paradise “
“ Art in Paradise “

Efter besøget hos “ Art in Paradise “ kørte Lene og jeg til denne restaurant , hvor vi spiste aftensmad . Vi var ikke helt sikre på hvor den lå – så vi tog en “ grisebil “ hen til den .

Jeg spiste en peberbøf med pommesfrites og salat og Lene spiste en suppe med nogle forskellige grøntsager i . Vi fik en øl og en cola ….. det samlede beløb var 368 bath – hvilket svarer til 81 danske kroner og det må da siges at være ok på en restaurant der ligger på Hovedgaden i Pattaya :mrgreen:

Mens vi sad og spiste kom denne sælger forbi med sin lille salgsvogn .

Et frugtmarked ligger lige over for restauranten og selvfølgelig skulle vi lige kigge .

Lige over for hvor vi spiste , lå også dette shopping center :

Her er lidt info om stedet :

Mens mode og souvenirs måske er er langt de fleste varer der tilbydes her i Mike Shopping Mall , så er der faktisk også en bred vifte af varer til salg fra andre grupper , såsom teknologi og boligindretning .

Centret , der bygget over fem etager , svarer det til det berømte MBK Shopping Mall i Bangkok ( som mange af os sikkert kender ) , med butik efter butik hvor der er stablet højt med forskellige varer . Husk i indkøbscentre som dette er det helt acceptabelt at ” prutte om prisen ” , men vær opmærksom på , at for at opnå besparelser på over 20% forventes det , at du køber tre eller flere varer samlet . På øverste etage i Mike Shopping Mall er der fremragende restauranter , der serverer nogle hurtige og lette retter , såsom nudelsuppe og papayasalat til omkring 50 baht.Mike Shopping Mall har altid mange kunder sent på aftenen og har en markedsstemning med venlige butikkejere . Vær forsigtig når du køber ” mærkevarer ” , da de måske eller måske ikke er ægte, men er du ude for at købe billige souvenirs – er der intet bedre sted i Pattaya.

Der kigges lidt på forskellige varer , men der bliver ikke købt noget .

Vi møder Kirsten og Torsten her i centret og følges med dem tilbage til vores hotel , hvor vi lige får en drink ingen vi går i seng .

Inden vi kørte ind mod byen her til aften , havde Jette og jeg fået booket en tur til på onsdag og lad os lige se hvor den bringer os hen .

Turen på onsdag

Vi starter turen klokken 09:30 og vi kører først til et udsigtspunkt ved Pattaya .

Efter dette skal vi besøge nogle forskellige steder og jeg nævner den lige her i vilkårlig rækkefølge .

 ” Nong Nooch tropical Garden ” tæt på Pattaya , er den største botaniske have i Sydøstasien . De kæmpe store haver ligger i et område på omkring 600 hektar , og blev oprindeligt brugt som en plantage til at dyrke lokale frugter . Området blev derefter omdannet til en have , til bevarelse af visse arter af planter og blomster og blev senere åbnet for besøgende . I haven findes et stort antal plante- og blomster-arter i et særligt velholdt miljø .

 
Temahaver Flere sektioner af ” Nong Nooch Garden ” er opbygget i nogle specifikke temaer og de er som følger :

1. Den næsten fire hektar store ” French Garden ” blev inspireret af haverne i det 17. århundrede Palace of Versailles .

 2. I ” Animal Sculpture Garden ” finder du skulpturer af dyr som kameler , kænguruer , lama`er , leoparder og hjorte . 3. ” Stonehenge-Garden ” er opbygget efter et berømt forhistorisk monument i England ved navn Stonehenge , en ring af store stående sten , der antages at være opført for ca. 5.000 år siden. 

4. I den bløde skråning af ” Butterfly Hill ” finder du blomsterbede med flere arter af farverige blomster , plantet på sådan en måde at de ligner formen på en sommerfugl . 5. Af nogle af de øvrige haver kan nævnes : Bonsai-Garden , Desert Rose-Garden , italian Garden , Orchid-Garden , Cycad-Valley og Bromeliad-displaygarden . 

Nong Nooch Garden4

Orkideer og palmer m.m. 
 Thailand er meget kendt for sine mange smukke orkideer . I ” Nong Nooch-Garden ” kan du beundre mere end 650 arter af disse , med en lang række af fantastiske farver. En anden ting ” Nong Nooch Garden ” er berømt for , er dens mangfoldighed af palmer . I øjeblikket vokser mere end 1.100 palmerarter i haven , mere end nogen andre steder i verden .  ” Nong Nooch Garden ” har også en af ​​de største samlinger af cycad arter i verden . Cycader findes mest i tropiske miljøer og kan leve meget længe , ​​op til mange hundrede år . Desværre bliver mange arter efterhånden meget sjældne.  Bevarelse ” Nong Nooch-Garden ” arbejder sammen med andre internationale organisationer , såsom IUCN ( International Union for the Conservation of Nature ) og udfører forskning på cycader , for at skabe en mangfoldig samling af cycader , især de mest truede arter og for at bevare disse smukke planter i fremtiden .
Kaktus og fedtplanter Kaktus og fedtplanter ( sukkulenter ) , der normalt findes i meget tørre forhold , såsom ørkener , kan også findes i kaktushaven her . Selv om det thailandske klima er for fugtigt til at disse planter kan vokse i naturen , er det lykkedes med ” Nong Nooch Garden ” at dyrke dem i et udendørs område . 
Heliconia og Zingiberales En stor samling med hundredvis af arter af ” Heliconia og Zingiberales ” findes også i haven . Disse smukke blomster , hvor af nogle er hjemmehørende i Thailand , er kendt for de meget lyse farver. 
Thai kultur og elefant shows Besøgende kan også nyde en række shows i ” Nong Nooch-Garden “. Se et varieret program med thailandske kulturelle og traditionelle forestillinger , såsom thailandsk bryllupsceremoni , traditionel thailandske dans udført af dansere , iført elegante traditionelle thailandske kjoler , og musikalske forestillinger. Du kan også se en demonstration af gamle kampteknikker som sværdkampe , kampsport og endda en demonstration af soldater , der kæmper på elefanter , ligesom i Ayutthaya Kingdom. 
At komme rundt i ” Nong Nooch-Garden ” 
 Når du går på de over tre kilometer lange og skyggefulde forhøjede gangstier , så får du en dejlig udsigt over haver såsom ” European Garden ” , ” Tropical Garden ” , Butterfly Hill og Stonehenge-Garden ” . Alternativt kan du tage en 30 minutters tur på Sightseeing-bussen , eller leje en cykel. Små børn vil nyde en tur på en pedal svanebåd.  

Nong Nooch Garden5

Restauranter & indkvartering  Der er flere restauranter i ”  Nong Nooch-Garden ” , der serverer thailandske , vestlige og indiske retter . I øvrigt er der her i disse restauranter ” et hav af mad ” .

Næste sted :  Silver Lake 

Silver lake vineyard

Bygninger i italiensk stil

Med sine italienske bygninger , springvand , klassiske statuer , vindmølle og farverige blomsterhaver minder Silverlake om det italienske landskab .

Besøgende kan køre rundt i vinmarken i en el-bus , prøve nogle af vinene , spise frokost eller bare nyde den fredfyldte atmosfære og udsigt over vinmarken med en baggrund af skovklædte bakker , en stor sø og det 130 meter høje gyldne Buddha-billede af Buddha Mountain .

Besøgende , der ønsker at tilbringe mere tid i vinmarken , kan overnatte i en af hytterne i ” The Movie House ” .

Rundtur på vinmarken

Da gården er ret stor, og den kan blive varm , kan besøgende vælge at komme rundt i vinmarken i en el-bus . Der stoppes ved vindmølle- og blomsterhaverne , nogle af drivhusene , The Movie House , druesaftanlægget og vingården . Ved hvert stop er der tid til at tage flotte fotos og se på Silverlakes naturlige skønhed .

silverlake vineyard 2

På anlægget kan du få et indtryk af vinfremstillingsprocessen og se vinfremstillingsfaciliteterne med gæringsbeholdere , tappemaskiner og nogle meget store egetræsfade , hvor vinen opbevares . Modtag også din flaske druesaft eller to glas vin , der er inkluderet i turen her.

Turen tager ca. 30 til 45 minutter . Der er ingen faste tidspunkter for turen .

silverlake vineyard l

Vinene

Silverlake vingård dyrker flere røde og hvide druesorter, hvorfra hvide , røde og rosévine produceres . Blandt de vine , du kan prøve og købe , er Silverlake Chenin Blanc , Shiraz Private Reserve Red , Rosé Grande og Chardonnay .

Mad , drikke og butik

Restauranten Silverlake serverer en række thailandske og vestlige retter .Mens du spiser frokost , kan du nyde udsigten over vingården og søen.

I butikken kan du købe druer , vin og andre druebaserede produkter så som drue marmelade , drue tærte og snacks .

silverlake vineyard windmill 3

Vi kører videre mod næste sted : Buddha Mountain

Buddha mountain

Vi tager kun billeder her og kører hurtigt videre …..

Og vi fortsætter til : “ Karen landsbyen “

Karen-landsbyen med lang halsede kvinder er stedet , hvor du kan se de verdensberømte kvinder med tunge ringe omkring deres hals . Turisterne er ivrige efter at komme her og se disse kvinder .  Det er dog værd at nævne , at ægtheden af ​​Karenfolkets livsstil er forsvundet lidt , efter at man har valgt at lave sådan en landsby i Pattaya området . Normalt hører disse kvinder jo hjemme helt oppe nord på i Thailand . Men nu kan du altså møde dem her i Pattaya med deres eksotiske klokker og klædt i deres smarte traditionelle tøj , og de sidder ceremoniøst på gaden , og laver håndarbejde eller potter , sammen med deres  husarbejde . Derudover har pigerne lært straks at ligne en positiv a-la catwalk model , når de fornemmer et kamera , der zoomer ind på dem !

long neck woman3

Nå , men i det mindste er billederne af top kvalitet, udover at du kan prøve deres massive , stive ” halskæder ”  på din hals , for at prøve den byrde , de må bære på dem på hele tiden. 

Pigerne bærer disse halsringe helt fra 4-5-årsalderen,  og tilføjer hvert år en metalring mere rundt om halsen , så spolens vægt i en alder af 26 år kan nå 8 kg !

Faktisk strækker selve nakken sig overhovedet ikke – det er ringene der ” bærer hovedet ”  . 


Oprindelsen af tradition er ikke offentlig kendt – Det er hverken for at beskytte kvinderne mod rovdyrs tænder eller for at forhindre dem i at flygte til en nærliggende stamme .

Men uanset hvad , med den flotte visuelle effekt der er fremvist af skønhederne her , er fakta , at du tage nogle gode billeder , og du kan købe nogle af de souvenirs, som de laver her på stedet .

Det er det der er planlagt . Det er ikke sikkert at det kommer i denne rækkefølge ….. det er op til vores chauffør .

Turen er planlagt til 5 timer … + frokost , som vi indtager et eller andet sted på turen .

Det var hvad jeg havde valgt at bringe i dag … tak for at du læste med .

Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *