Julen 2019 i Lalandia

Julen er jo en af de højtider , som de fleste danskere nok ser frem til . Det er den tid på året hvor man hygger sig sammen med familien og får noget god mad . Jeg kan huske da jeg var mindre , da var det jo altid gaverne man så frem til . I vores familie , da jeg var barn , husker jeg ikke at vi fik så mange gaver , man vi fik næsten altid det vi ønskede os . Min far var selvstændig håndværker og jeg husker kun , at vi havde det fint og jeg synes ikke at der manglede noget . Og jeg husker også at vi børn ( vi var fire drenge) skulle købe julegave til vores forældre . Dengang handlede far og mor ved en lille købmand , som lå tæt på vores hjem og alt hvad de købte blev skrevet ind i en bog hos købmanden og så kom far èn gang om ugen og betalte regningen .

Vi fire drenge var altså ude og købe julegave til far og mor og vi var havnet nede ved købmanden , som jo var den eneste som man kunne handle ved i nærheden , ellers skulle vi ind til Sindal , men der var 5 kilometer ind – så det var langt væk . Vi havde fået samlet lidt penge sammen og stod nu nede ved købmanden og havde fundet en ting , som far og mor skulle have , men vi manglede et par kroner i at have penge nok til gaven . ” Pyt ” sagde købmanden …. vi skriver en pakke margarine i ” bogen ” , det opdager jeres far og mor ikke 💡 .

Nå men det var jo et sidespring …… vi skal tilbage til julen her i år 2019 . Lene og jeg flyttede i lejlighed i november 2018 og i denne lejlighed skulle vi bo indtil omkring september 2021 , hvor vi skulle flytte til et nyt byggeri på Banegårdspladsen i Brønderslev . Det er i øvrigt lige overfor hvor vi bor nu 😉 . Men vores nuværende lejlighed var 72 kvadratmeter , så der var ikke plads til de store armbevægelser . I vores familie holder vi jul på den måde at hver andet år så er hele familien samlet ….. altså svigerforældre – Lene og jeg – børn – svigerbørn og børnebørn , og det kan efterhånden blive til en flok på 18 personer :mrgreen: og der skal jo god plads til at samle sådan en flok og det havde vi i huset som vi tidligere boede i på Limfjordsvej . Men det ville være totalt umuligt at være i vores nuværende lejlighed .

Lene og jeg havde godt nok i efteråret snakket om hvor vi skulle holde jul i år – men vi var ikke sådan kommet frem til en løsning . Jeg tror nok at vi tænkte at der måtte dukke en løsning op på et tidspunkt ❓

I november måned ringer sønnen ” Glenn ” og spørger os om vi kunne tænke os at holde jul sammen med dem i Lalandia i Billund . Så ville han bestille et sommerhus dernede , og det syntes vi var en rigtig god ide . Det endte med at vi blev en lidt større flok bestående af Glen & Christian + børn – Kirsten & Torsten – Tanja & Toni og så selvfølgelig Lene og jeg . Glenn bestilte et hus hvor vi kunne være alle sammen og så delte vi udgifterne til dette iblandt os .

Julefrokost i sommerhus i Skallerup

Aftenen før juleaften var vi oppe i et sommerhus i Skallerup hvor Karina & Lars ( datter og svigersøn ) + børnebørn boede i nogle dage her i julen . De skulle holde jul hos Lars` forældre i år . Dette skulle foregå i Brønderslev . Vi havde en hyggelig aften her i sommerhuset sammen med familen – mormor og morfar var også med.

Så blev det den 24. december og vi skulle til Lalandia . Glenn og Christina + børn samt Kirsten og Torsten var ankommet allerede den 23. december – men Lene skulle arbejde den 24. december til klokken 13 , så vi kørte fra Brønderslev klokken ” kort tid efter 13 ” ….. jeg havde pakke bilen og den stod klar ” på startbanen ” 😛

Om formiddagen den 24. december havde Glenn ringet og spurgt mig om vi havde en juletræsfod , for den de havde taget med til Lalandia , kunne ikke holde træet og det var allerede væltet to gange . Jeg vidste vi havde en , men hvor var den ❓

Mange af vores ting var jo pakket ned i flyttekasser og stod i et depotrum i kælderen . Men jeg var nede i kælderen og fandt da også juletræsfoden ret hurtigt . Jeg sendte en SMS til Glenn med besked om at ” foden ” var fundet og at vi tog den med . Han skrev så tilbage og spurgte om vi også havde en sav 🙄

Pu ha – håndværker det havde jeg jo aldrig været ……. så min værktøjskasse strækkede sig kun til en skruetrækker og en loddekolbe + en skævbider 😳 …….. så det kunne jeg ikke klare – men Tanja og Toni skulle jo også med derned og Toni er håndværker – så ham måtte jeg lige have fat i .

De var heldigvis ikke kørt fra Brønderslev endnu – så jeg fangede dem midt i byen her og så fik de juletræsfoden over i deres bil og de tog så også en sav med . Det ville køre 1½ time for os og kom så selvfølgelig også frem til Lalandia den tid før os – så kunne de nå at skære træet til og få det på fod inden vi ankom .

Klokken blev 13:00 og Lene kom fra arbejde og vi kørt kort tid efter mod Bilund , hvor Lalandia jo ligger .

Vi tog ikke noget at spise inden vi kørte – for vi syntes at det var bedst at komme afsted og så kunne vi jo lige lave et ” Pittstop ” på vejen mod Billund …. og det blev så ved Burger King i Randers , vi lige holdt ind .

Jeg ved godt at Lene nu skælder mig ud når jeg nu skriver det her 😆 , men så lad os nøjes med at grine lidt af situationen . Jeg har jo været i forretningslivet i meget af mit ” arbejddsliv ” – så derfor lægger man måske mere mærke til de små ting der sker ” ude i samfundet ” i butikkerne .

Vi var lige kommet ind på Burger King og vi går op til disken . Det første ekspedienten siger , før vi når at sige noget er : ” Vi lukker om 20 minutter ” 😆

Tja – men vi havde da heller ikke tænkt os at holde juleaften der og vi svarede hurtigt til bage til ekspedienten , at om 20 minutter var vi sikkert langt videre i vores program ….. så vi fik lige lidt mad og en kop kaffe . Vi skulle jo ikke have ret meget , der skulle jo være plads til juleanden og risalamanden senere på dagen .

Sommerhuset i Lalandia

Vi ankom til Lalandia ved 17:30 tiden og var de sidste der ankom . Huset var et pænt stort hus og der var fire soveværelser og to badeværelser – så der var plads til alle .

Nåh , men vi skulle alle bidrage lidt til opholdet her – så Sjællænderne have and og flæskesteg med – Lene havde risalamande med og jeg skulle vil også bidrage med lidt – så jeg havde taget kaffemaskinen med 😉 ja ja man må jo hjælpe til der hvor man kan !!

” Juletræet med sin pynt “

Juletræet havde fået fod på og var blevet pyntet og de første gaver var også kommet under træet .

Vi spiste ved 18 tiden og jeg ved ikke hvorfor – men jeg havde ikke fået taget et billede af bordet med alle ” gæsterne ” ….. det må være en stor fejl . Men bordet var dækket med masser af god mad ….. and – flæskesteg – med alt tilbehør til og nogle af ” vin-kenderne ” havde taget god rød vin med , så vi nød maden og vinen og hyggede os .

Rasmus med mandelgaven …… og morfar ham til venstre 🙂

Der var selvfølgelig mandelgave i risalamanden – det hører sig jo til og i år var det Rasmus som fik mandlen og mandelgaven var en hel kasse flødeboller fra Spangberg , så det var ikke dårligt .

Pakkespil

Efter aftensmaden var der pakkespil og der kom mange sjove ting frem – efter at pakkerne blev pakket op . Her er det Toni der prøver indholdet i èn af hans pakker .

Dans om juletræet

Klokken var vel blevet hen ved 19:30 tiden og så var tiden kommet , hvor vi alle skulle have spændingen udløst . Der blev sunget 2-3 sange og så blev pakkerne delt ud .

Børnene pakker op først
vente – vente ….

Efter at alle pakkerne var delt rundt – skulle man pakke op èn efter èn og det gik efter alder og man startede med de yngste og gæt lige hvem der var aller sidst 😆 …. det var selvfølgelig mig , selv om Torsten var tæt på .

Lalandia

Dagen efter ( altså juledag ) gik vi alle sammen over i Lalandia , som lå meget tæt på sommerhuset . Der kører et lille tog rundt imellem sommerhusene og samler folk op og køer dem op til Vandlandet ….. men vi valgte at gå derop ….. der var nu heller ikke så langt.

Lalandia

Lalandia er et fantastisk sted , prøv lige at se billedet . Prøv at se den himmel du ser på billedet , den ligner fuldstændig en rigtig himmel . Men det er den ikke . Man går faktisk inde under tag , hvor der er varmt og behageligt . Man kan ikke se at himlen er kunstig .

Lalandia

Men dog afslører den ” løsslupne ballon ” her , at himlen har en ” ende ” …… men meget flot lavet .

Lalandia

Lalandia dækker over et meget stort område , med restauranter , butikker , vandland , mini golf m.m. ….. på billedet her er det et pizzaria .

Lalandia

Der er en del spisesteder herinde i Laladia – her ses endnu et .

Lalandia

Og her har vi en mini-golf bane .

Lalandia

Jeg er ikke så meget til det der ” vandland ” ….. så mens de andre var trukket i badetøjet og gået ind i vandlandet , så gik jeg en tur i centret og kiggede mig om …..her kommer jeg forbi et vinterlandskab .

Lalandia

I dette vinterlandskab var der lavet en område med denne ski-bakke . Der var også en skøjtebane derinde . Begge dele var i et lukket område med minus-grader.

Lalandia

Her ses en ” guldmine ” , hvor børnene kunne prøve at finde ” guldstykker ” .

Lalandia
Lalandia

I centret var der et spise-område , hvor man kunne sætte sig og spise lidt mad . Fra dette spise-område kunne man kigge ind i vandlandet , så jeg satte mig her med en cola og kiggede efter de andre inde i vandlandet …… men jeg fandt dem ikke 😆 , men området er også stort .

Jeg prøvede fra spisestedet her at optage dette lille film stykke …. jeg har selv sat lyd på , det det jo ikke var muligt at få lyd på igennem glasset ind til vandlandet .

Lalandia

Mens jeg lige sad her på dette spisested – fik jeg lige et krus cola ….. jeg ville vente med at spise til at de andre var færdige i vandlandet , så kunne vi spise sammen ……. og jeg gav ” kun 50 kroner ” for dette krus cola 😎

Lalandia

Der var et akvarie med flotte fisk i og inde bag dette akvarie kunne man se de badende gæster inde i vandlandet …… Det var meget sjovt og folk stod og ventede på , at nogle de kendte skulle kigge ud bag akvariet ….. det gjorde jeg også , men det ville være en ren tilfældighed , hvis dette skulle lykkes .

Lalandia

Efter at børnenørnene havde været i vandland , var de her inde i ” Monky Tonky ” land .

Lalandia

Det må vist være ham der hedder # Monky Tonky ” .

Lalandia

Inde i ” Monky Tonky ” land , kunne børnebørnene lege – løbe rundt og få noget energi brændt af .

Lalandia

Vi voksne kunne så lige sætte os og få en kop kaffe eller en is .

Lalandia

Lækker kaffe

Lalandia

Inden vi skulle tilbage til sommerhuset – skulle børnebørnene også lige prøve denne ” hoppe-halløj ” :mrgreen:

Lalandia

Det var blevet sidst på dagen og vi skulle tilbage til sommerhuset for at spise aftensmad …… vi tog med toget tilbage , da vi var trætte .

Lalandia

Børnebørnene fik lov at sidde inde i førerhuset på toget og det var noget der passede dem … her kigger Rasmus ud .

Til aften spiste vi rester fra juleaften og vi hyggede os om aftenen …… efter at have sovet der om natten kørte vi hjem 2. juledag – efter en dejlig lille mini-ferie i Lalandia og en fantastisk jul .

Tak for denne gang og på gensyn !!
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *