Booking af turen ” februar 2020 “

Her på denne side vil vi gerne fortælle lidt om hvordan vores tur nummer 26 til Thailand blev booket og hvad de medrejsende kan forvente på denne tur !!

Turen til Thailand blev planlagt allerede i foråret og vi gik vi straks i gang med at planlægge denne …..

Hvis du læser med på siden her kan du opleve hvordan vi planlægger en thailandstur fra start til slut .

Lad os beskrive det hele her .

Først skal vi jo vide helt nøjagtigt hvem der skal med på turen , før vi kan komme videre …. og når vi har dette , lukker vi dette antal fast …… ellers kan vi jo ikke komme videre .

Der vil sikkert være rigtig mange oplysninger her på siden og lige specielt omkring udflugtsmuligheder – skal dette betragtes som et tilbud til de medrejsende og det vil være helt umuligt at nå det hele – men der skal jo være noget at vælge imelem . 😎

Vi krydrer teksten lidt med nogle billeder undervejs og prøver at holde en munter tone .

Rejseholdet februar 2020

Holdet som skal med på turen i februar 2020 ses herover og det er alle sammen personer som har været med os før . De har også allesammen været med til det område , som vi denne gang rejser til . Det er Lene og jeg der har bestemt hvor turen går hen og så har personerne herover koblet sig på efterfølgende .

Vi planlægger at flyve med Thai Airwys – men vèd endnu ikke om det kan lykkes at finde en god pris ?

Den 4. september søgte jeg på flybilletter fra morgenstunden af . Den bedste pris jeg i første omgang fik frem , var fra Thai Airways og den lød på 4404,00 kroner pr. person …… Jeg søgte på flere søgesider samtidig på internettet og priserne varierede fra 4404,00 kroner og op til 5884,00 kroner . Den dyreste pris var i øvrigt fra Thai Airways egen hjemmeside , hvilket kan virke lidt underligt , når jeg via Momondo fik priser på fly med Thai til 4404,00 kroner . Altså var der andre ” udbydere på nettet ” der åbenbart kunne sælge Thai-billetter billigere end Thai Air selv kunne gøre det .

Vores favorit er absolut ” Thai Air ” …. fordi de flyver direkte og de flyver HVER DAG , både frem og tilbage . På den måde kan man helt jo selv bestemme feriens længde , og vi går altid efter 14 overnatninger i Thailand og lægger så rejsetiden til i begge ender .

Pludselig kommer jeg ind på en tilfældig søgeside og ” rammer et firma ” der lige havde 8 pladser tilbage i ” Thai flyet ” den 25/2-20 til en pris på kr.: 4092,00 . Jeg skulle jo kun bruge 7 pladser …. så betænkningstiden var rimelig kort ….. jeg låste priserne fast i 10 minutter og tog lige en kop kaffe 💡 . Herefter blev jeg så blev enig med mig selv om at det gør vi squ . Det bliver ikke billigere med Thai Airways . Så prisen blev altså 4092,00 kroner pr. person . Altså fik jeg købt billetter med Thai Air billigere end Thai Air selv kunne tilbyde mig på deres egen hjemmeside .  😯

Jeg kunne sagtens finde flybilletter til priser fra 3600 kroner og op efter , men så skulle vi mellemlande et eller andet sted på turen ud og hjem og måske så vente 3-4 timer dèr og så vèd vi jo godt , at skal man mellemlande , tja så bliver der brugt lidt penge i lufthavnen og så havner vi måske på det samme beløb . Og lige en ting mere…. Vi har jo i marts 2019 i Thailand og der fløj vi også med Thai ….. og det var squ dejligt at flyve den direkte vej .

Sædereservation i flyet :   Jeg sendte en forespørgsel om det selskab på nettet , som jeg har købt billetterne igennem og de svarer mig med kort tid efter denne tekst :

Hej Poul

Tak for din mail . Vi har tjekket din bestilling og vi har heller ikke mulighed for at bestille plads lige nu . Det kan være at flyselskabet først frigiver siddepladser 90 dage før afrejse . Kontakt os , når din afrejsedato nærmer sig, så hjælper vi dig.

Den 19. september 2019 : Jeg har snakket med Thai Airways international , og de fortæller mig at man ikke både kan få billige billetter og så få alle fordelene med ,  ( det blev sagt med et smil ) 🙂 ….. men personen jeg snakkede med , ville prøve at placere os sammen i flyet på den måde at forstå , at han sendte straks en mail til Tjek-in ude i lufthavnen og bad dem placere os ” på denne måde ” : ABC  DEF  H …eller C DEF HJK …i flyet . Han kunne helt ikke garantere at det ville lykkes , men bad os være i lufthavnen 3 timer før afgang og der ” snakke pænt til manden ” i check-in , så skulle det nok lykkes , sagde han .

Nu var flybilletterne kommet på plads og så skulle vi jo prøve at finde et hotel . Hotellet som blev valgt , kan du se et billede af lige herunder . Booking af dette skulle vise sig at blive en lidt længere sag – jeg fortæller mere om dette lidt længere nede på siden .

Pattaya Discovery Beach Hotel . Der er bestilt ” superior room with sea view ”

Herunder nogle data om hotellet

 • 164 værelser, røgfri
 • 12 etager
 • Tæt på stranden
 • Restaurant og bar/lounge
 • 2 udendørs pools
 • Morgenmad
 • Fitnessfaciliteter
 • Forretningscenter
 • Limousine- eller luksusbilservice
 • Terrasse / balkon
 • Døgnåben reception
 • Aircondition
 • Rengøring dagligt
 • Gratis Wi-Fi og gratis parkering

I nærheden af hotellet :

 • Pattaya Strand: 2 minutters gang
 • Pattaya Strandpromenade: 2 minutters gang
 • Central Festival Pattaya Strand: 14 minutters gang
 • Gågade: 26 minutters gang
 • Hard Rock Cafe: 8 minutters gang
 • Art in Paradise: 12 minutters gang
 • Tiffany’s Show: 12 minutters gang
 • Terminal 21 Pattaya: 19 minutters gang
 • Big C Extra: 21 minutters gang
 • Royal Garden Plaza: 22 minutters gang

Booking af dette hotel !!

Der er stor forskel i tid på , om man ringer til et rejseselskab og booker sin ferie – eller om man booker det hele selv på internettet . Men det skulle også gerne kunne afspejle sig i prisen . Jeg vil også gerne her , dele min oplevelse omkring booking af hotellet på internettet …. som tidsmæssigt fordelte sig over 2 dage !! .

Når jeg booker disse rejser – som jeg jo efterhånden har gjort rigtig mange gange – så betaler jeg altid med mit MASTERCARD . På den måde har jeg – afhængig af tidspunkt på måneden – altid nogle dages kredit . Så kan jeg nå at få pengene ind fra alle dem der skal med på turen , inden jeg skal betale for købet . Og sådan havde jeg også gjort det denne gang . Jeg har et kreditmax på 50.000 kroner på mit Mastercard .

Jeg bookede jo flybilletterne den 4. september 2019 …. ( som du kan læse om lidt længere oppe på dene side ) og da flybilletterne kostede 4092,00 x 7 personer , blev der reserveret kr. 28.844,00 på mit MASTERCARD , altså ville der ikke være plads indenfor mit kreditmax til at købe værelserne på hotellet også . Så jeg besluttede at vente med booking af hotellet til efter 1. oktober 2019 , efter dette tidspunkt ville jeg jo have betalt for flybilletterne , da Mastercard jo automatisk trækker pengene til den 1 . oktober .

Tiden gik og det blev den 1. oktober og så der var ” fuld plads ” på mit MASTERCARD igen ( troede jeg ) – men jeg skulle blive klogere !! 🙄 .

Jeg satte mig ved computeren om morgenen den 1. oktober og søgte via internettet på hotellet ( Discovery Pattaya Beach Hotel ) , som er nævnt længere oppe på siden her . Jeg søgte på forskellige ” søgesider ” , men endte på siden ” hotel.com ” , hvor jeg fik den bedste pris . Jeg endte med at få en pris på lidt over 31.000,00 kroner for de 4 værelser vi skulle bruge og det så jo godt ud . Jeg gjorde klar til at betale for dette og kom til siden , hvor alt det jeg havde bestilt stod linet op . Så opdagede jeg at der ikke var morgenmad med i prisen 🙁 . Jeg forlod så denne side igen og søgte på nogle af de andre ” søgesider ” , som også havde dette hotel , men det var samme resultat …. der var ikke automatisk morgenmad med i prisen på dette hotel…. det havde jeg aldrig oplevet før . Der stod i teksten at morgenmad var disponibel , men at dette skulle bookes separat . jamen for fa….!! , hvad er nu dette for noget ? . Så forsøger man bare at komme med en god pris på hotellet ved at ” slette morgenmaden ” .

Jeg vendte tilbage til søgesiden ” Hotel.com ” og fandt hotellet igen . Jeg klikkede så i feltet ” morgenmad ønskes ” …… og WUPS ❓ …. så blev prisen for hele herligheden på kr.: 33.932,00 . Nåh , men nu var det jo sådan det var og jeg fortsatte til siden med betaling . Jeg indtastede de nødvendige oplysninger fra mit Mastercard , som der blev spurgt om og trykkede køb …. der gik 10-15 sekunder , så blev købet afvist 😕 . Nå , tænkte jeg … jeg havde nok lavet en fejl et eller andet sted og jeg prøvede igen … men også denne gang blev jeg afvist . Jeg ringede herefter til NETS , som administrerer kortbetalinger i Danmark . De fortalte mig bare at kortet intet fejlede og at de i øvrigt så ikke kunne fortælle mig mere , jeg skulle ringe til min bank , hvis jeg skulle have flere oplysninger og det gjorde jeg så . Men heller ikke her kunne jeg få oplysninger om hvad der var galt .

Jeg besluttede så for at ringe til at ringe til ” Hotel.com ” og prøve at lave bestillingen på hotellet manuelt hos dem . Damen jeg talte med var meget flink og vi tastede ved fælles hjælp alle oplysningerne ind igen og trykkede betal . Igen blev jeg afvist 😕 …. vi prøvede engang mere og i mellemtiden var hotellet stedet 800 kroner , hvilket jeg selvfølgelig ikke ville acceptere , damen rettede prisen tilbage og trykkede betal …. og igen blev købet afvist . Jeg tænkte at måske var betalingen for sidste måneds køb ikke bogørt endnu hos MASTERCARD og besluttede at vente til dagen efter og så prøve igen , men var også lidt nervøs for om jeg så kunne få den samme pris ❓ .

Den 2. oktober om morgenen satte jeg mig igen ved computeren og startede forfra ….. men blev stadig afvist 😡 .

Da banken åbnede klokken 10:00 gik jeg ned i banken med mit kort og bad dem så undersøge hvad der var galt ….. kortet gik rundt til forskellige personer ved skrivebordene dernede og alle rystede på hovedet . Det endte med at banken ville få en specialist til at ringe til mig og jeg gik hjem og ventede på dette . Klokken 13:30 ringede en dame fra banken med følgende oplysning : Der er noget på mit kort der hedder ” køb max 50.000 pr. løbende 30 dage ” …. og det betyder at har man foretaget et køb på kr. 28.644,00 den 4. september , som jeg havde købt flybilletter for  , så der der kun kr. 21.456,00 tilbage indenfor de løbende 30 dage – så skulle der gå 30 dage fra købet af flybilletter før de 50.000 var frigivet igen . …… lidt teknisk synes jeg måske nok ….. Det betød i mit tilfælde at købet af hotelværelserne på kr. 33.932,00 først ville kunne gennemføres den 4. oktober altså om 2 dage . Men damen fra banken sagde at hun havde fjernet denne blokering og at jeg kunne lave mit køb NU…… Det gjorde jeg så…… så her den 2. oktober 2019 klokken 14:05 modtog jeg mail med reservation af hotelværelsene  . Prisen var heldigvis den samme som jeg oplevede i morges 😎 .

Oplysninger om købet :

:mrgreen: Four Superior Room With Sea View & Balcon

:mrgreen: One Double Or Two twin Beads

:mrgreen: No Smoking Inside The Hotel

:mrgreen: Seven People Including Breakfeast Buffèt

:mrgreen: Free Wi-Fi

I skemaet herunder vil jeg prøve at opstille regnskabet for denne ferie , så at deltagerne , og selvfølgelig også andre læsere , kan få et overblik over dette . Det er lidt forvirrende med morgenmaden , da den plejer at være med i prisen . Men der var et tillæg PR. VÆRELSE for morgenmad , og uanset om man var èen eller to på værelset – så var prisen den samme …. lidt underligt 😐 .

Overslag over rejsen

Hvis vi havde valgt hotellet i Jomtien , som vi to gange tidligere har boet på , ville hver person kunne spare 730,00 kroner . Men jeg synes at vi alle efterhånden også ” trængte til at opleve noget andet ” , så derfor valgte jeg et andet hotel !! .

Jeg har booket værelserne èen dag længere end vi skal være der , sådan at vi har værelset helt indtil vi kører fra hotellet om aftenen , når vi rejser hjem igen  . Vi har mange gange før oplevet at stå ” hjemløs ” klokken 12:00 middag – og vi først skal forlade hotellet om aftenen . Det bliver vi altså fri for her 💡 .

Nu har vi så fly og hotel på plads – men vi skal jo også videre fra Lufthavnen i Bangkok . Når vi denne gang ” kun skal til Pattaya ” …. kører vi i bil fra Bangkok til Pattaya . Men vi skal jo bruge en TAXA og den kan vi også booke hjemmefra .

Vores TAXA-mand

Vi har tidligere brugt den samme taxa-mand , når vi har været i Thailand – så hvorfor ikke gøre dette igen ❓ …. så her den 4. oktober 2019 klokken 01:10 ( dansk tid ) ” fangede ” jeg lige ” vores taxa mand ” på ” Messinger ” …….. så er det jo morgen i Thailand , og han svarede hurtigt tilbage , at han gerne vil køre os .

Vi skal give 125 kr. pr. person for turen til Pattaya ( cirka 130 kilometer ) . Han spurgte om vi ville køre i hans egen bil ( den gule ) eller om vi ville have en stor VAN .

Jeg har bestilt en stor VAN , vi har jo mange kufferter med og vi skal squ også sidde godt , når vi skal køre så langt . Jeg skulle bare sende ham fly-detaljer senest èen dag før vi lander i Bangkok – så sender han navn på person + bilnummer til mig , og når vi så lander i Bangkok , står der en person med et skilt med mit navn på ….. så det er jo nemt .

Hvad mangler vi så ❓ – jo vi skal jo have ” jyderne til Sjælland , da vi jo skal flyve derovre fra . Vi har andre gange bare bestilt et fly fra Aalborg til Sjælland og det kunne vi også bare gøre igen …… men vi valgte en anden løsning denne gang 💡

14. januar 2020 …..Omkring hvordan ” Jyderne ” kommer over til København på rejsetidspunktet , fik jeg så løst denne dag . Vi kan tage toget fra Brønderslev og samler Jette op i Randers . Så den 14. januar 2020 bestilte jeg billetter til dette . Vi kunne rejse på det der i fagsproget hedder ” orange billetter ” …… og dem kunnne vi få til 365 kroner tur/retur pr. person . Og toget kører helt ud til Terminal 3 – lige uden for der hvor vi skal tjekke ind i Lufthavnen – så det er jo nemt .

Og samtidig så fik jeg lige aftalt med dem der skulle med fra Sjælland , at vi mødes i Termial 3 i Lufthavnen den 25 . februar klokken 11:25 …. cirka :mrgreen: .

Og så er vi egentlig klar til at rejse ❗ ❗

Det er jo skønt at holde ferie og ligge ved stranden og lige med mellemrum bevæge sig op til kiosken og købe en kold øl eller sodavand . Men jeg er sådan skruet sammen , at jeg også gerne skal opleve lidt på ferien . Det der med at ligge ved stranden hver dag , det er ikke lige mig .

Når vi er mange personer sammen på ferie , som vi jo tit er – så har vi den aftale , at man kan passe sig selv , hvis man vil dette og man kan være sammen , hvis man har lyst til dette . Jeg laver gerne et par ture eller tre i løbet af ferien og så kan man deltage i disse , hvis man har altså har lyst og har man ikke – melder man bare fra …. og sådan skal det være 🙂 .

Jeg kommer aldrig uforberedt til et nyt område på en ferie . Inden feriestart har jeg altid været inde og støvsuge nettet for oplevelser , således at jeg ved hvad området kan tilbyde og sådan er det også på denne tur ……

Når man siger ” Pattaya – Thailand ” til folk hjemme i Danmark , så tænker de straks på ” let påklædte piger ” – ” gamle mænd med unge piger ” eller det der er værre : ” gamle mænd med små drenge ” . Men det er slet ikke rigtigt ….. lad os lige prøve at smide spørgsmålet ud på nettet og se hvad der kommer tilbage af oplysninger der fra ……

Pattaya er en by i provinsen ” Chonburi ” i det østlige Thailand . Sidste gang indbyggerantallet blev målt var i året 2007 og dengang havde byen 101.378 indbyggere .

Pattaya er en kystby og ligger ud mod Siambugten ( Golf of Thailand ) , ( som er en del af Det Sydkenesiske Hav ) . Flere andre byer ligger tæt ved , blandt andet Bang Lamung.

Pattaya er en af de mest kendte turistdestinationer i Thailand med 13,7 millioner besøgende om året – ( målt i året 2016 ) , og med en omsætning på 200 milliarder Bath ( ca 40 milliarder Danske kroner ) . Mange thailændere besøger Pattaya strandene . Udenlandske turister udgør dog omkring 65% af de besøgende , som andrager 110 milliarder Bath ( ca. 22 milliarder danske kroner ) af omsætningen . Kinesere er den største turistgruppe med 2,54 millioner besøgende , af andre store nationale besøgsgrupper udgør russere cirka 800.000 , indere cirka 600.000 , koreanere cirka 400.000 og tyskere også cirka 400.000 .

Oprindeligt var Pattaya en lille fiskerby , indtil de rige folk inde i Bangkok ” opdagede ” stedet i 1960 og begyndte at benytte byen som feriested . Ikke længe efter begyndte amerikanske soldater der var tilknyttet flybasen ” U Ta Pao ” i Rayon at benytte den til ” Rest and Recreation ” .

Byen voksede raskt , ikke mindst på grund af nattelivet og go-go-barer . Amerikanerne forlod området efter Vietnamkrigen , og byen blev kastet ind i en dyb krise . Men så blev byen opdaget af europæisk masseturisme . Selvom sexturismen fremdeles er nok så synlig , så forsøger Pattaya nu at præsentere sig som egnet sted for familie-turisme . Af aktiviteter for turister , som ikke søger fest og natteliv , kan man nævne attraktioner som Sri Racha Tiger Zoo , over 20 golfbaner , Nong Nooch Tropical Garden og flere familiepakker . Og vi nævner yderligere en hel del nederst her på siden .

Men nu kommer vi fra ” Larsen Rejser ” med et hold til byen og så må vi se hvad byen og området kan tilbyde os .

Der er jo mange af stederne vi har været på før denne ferie , så lad os prøve at undgå disse , dog er der et enkelt eller to steder , som jeg godt synes vi kan tage med igen og det ene sted er den militære strand og det andet sted er ” Floating Market ” .

Vi kommer til at nævne 27 muligheder her og selvfølgelig når vi ikke alle disse steder – men nu tager vi dem med og så kan der ” plukkes i disse ” .

Jeg har mange gange tidligere sagt at der ikke er så meget at opleve i Pattaya , men jeg er blevet klogere ….. siden jeg kom i gang med at søge , gik det da helt amok …. jeg nåede hurtigt op på over 25 attraktioner , uden faktisk at nævne dem vi har besøgt …. vildt !!

Stederne nævnes i vilkårlig rækkefølge – så må vi prøve at lave en rute med nogle forslag der ligger tæt på hinanden – men tag det roligt ….det skal jeg nok tage mig af på turen 💡 .

Det første forslag vi vil nævne , er den ” militære strand ” som ligger et lille stykke vej fra Jomtien / Pattaya . Vi har vist alle – på turen her – været der før . Det er en meget pæn og ren strand , som vi godt kunne lave en eftermiddagstur ud til . De sidste par gange vi ( Lene og jeg ) har været der , har vi bare taget en grisebil derud , men der er et stykke vej at køre fra det hotel vi skal bo på denne gang , så måske vi skal bestille en lukket bil derud . Det kigger vi lige på , hvis der er ønsker om at komme derud .

Sattahip Beach ( Den militære strand ) tilbyder dig en strand med roligt blidt , rent og azurblå hav.

Militærstranden (Sai ​​Kaew, Azure Bay, Blue Lagoon) er meget populær blandt gæster i Pattaya , især dem der bor på og nær Jomtien . Stranden er meget ren og du kan tage en dukkert i havet og nyde en strand , hvor der er brusere , toiletter , caféer , liggestole og  uden irriterende sælgere .

Fem grunde til at du skal vælge Satahip Beach :

1. Du behøver ikke at skal sejle med færge for at komme der til – men kan komme til stranden med bil .

2. Havet er normalt gennemsigtigt og turkis – og du finder ikke samme type strand i Pattaya eller Jomtien.

3. Der er totalt hvidt sand nær vandet – et absolut wow ! 😎

4. Der er lokale restauranter på stranden med et godt udvalg af thailandske og internationale skaldyrsretter til meget rimelige priser.

5. Der er rene toiletter og brusere – og efter en dag på stranden behøver du ikke at tage hjem dækket af sand og salt.

Hvad du bør vide , før du besøger Sattahip Beach

.1. Adgang for udlændinge koster 100 bath .

2. Du skal vise dit id-kort ( Pas ) ved indgangen.

3. Der er ingen solsenge på stranden – kun stole ( koster 30 Bath ) og heller ingen måtter ( medbring din egen eller lej en for 20 bath og 1000 bath i  depositum ) .

4. Der er aber, der kommer til stranden . Nogle dage forbliver de på parkeringspladsen , og nogle dage ( sjældent ) kommer de på stranden og stjæler ejendele fra strandgæsterne .

En anden mulighed for udflugt er at tage over til Ø`en ” Koh Samèt ” . Lene og jeg har været på vej derover èen gang , men måtte opgive p.g.a et voldsomt regnvejr . Det var i dog august måned vi forsøgte dette , altså i regntiden i Thailand , men denne tur ligger jo i højsæsonen , så mon ikke det er bedre denne gang ?

Koh Samèt er en nationalpark og har fået sit navn fra Samet-træerne , der med sine rødbrune stammer og hvide blomster vokser langs dele af kysten . Her finder du nogle af Thailands smukkeste strande såsom : Diamond Beach , Half Moon Bay og Paradise Bay , som alle har blødt og kridhvidt sand .

På Koh Samet er der forskellige tur-arrangører, som tilbyder snorkelture , dykning , sejlads og bådture rundt om ø`en . Flere gange om dagen sejler der også både fra molen i Na Dan og visse hoteller til Ban Phe på fastlandet . Men jeg tror at vi holder os til stranden .

Koh Samet er ca. 6 km lang og 1 km bred på det bredeste sted. Turismen er først og fremmest koncentreret omkring ø`ens nordøstlige kyst , langs strandene Hat Sai Kaew , Ao Hin Khok och Ao Phai , samt i og omkring den lillebitte by Na Dan , som er ø`ens centrum . Her kommer de fleste turister fra fastlandet ind med både og færger og besøger de mange små restauranter og lokale butikker . Ø`ens fineste strande ligger som et perlebånd fra Hat Sai Kaew og hele vejen langs østkysten . Jo længere sydpå du kommer, jo mere ensomt og svært fremkommeligt bliver terrænet . Du kan køre hele vejen ned til Koh Samet`s sydlige spids , men har du ikke en jeep eller firehjulstrækker , er vejen stort set ufremkommelig . Den nemmeste måde at komme herned på er derfor med båd . Den vestlige kyst er stort set ubeboet , da den er gold og klippefyldt . Ud over stranden er Ao Prao i nordvest også kendt som Paradise Bay , og der her slet ikke det samme strandudvalg som på østkysten.

Nu kan det være svært lige at sidde ” på anden sal hjemme i Brønderslev ” og komme med en komplet plan for hvordan vi kommet over på Ø`en Koh Samet på den nemmeste måde .

Men jeg tror at I kender mig så godt at I ved , at det skal jeg nok få styr på når vi er ankommet til området …. så lad denne mulighed stå åben indtil videre .

Frost Magical Ice of Siam i Pattaya giver mulighed for at opleve kulden i Arktis i et tropisk land . Temperaturerne i ” Ice Dome ” er nedkølet til minus 10 grader celsius , mens temperaturen udenfor er omkring 40 grader højere .

I den indendørs afdeling kaldet  ” Siam Heaven eller Ice Dome ” føles det som Arktis , med temperaturer under nul og isskulpturer af isbjørne , pingviner og en iglo , et snehus for inuiterne , der bor i Arktis . I minus 10 grader Celsius temperaturer finder du også nogle typiske thailandske genstande , som en isskulpturet tuk-tuk .

De konstant skiftende lyse farver giver ” Ice Dome ” en ekstra atmosfære . Tag sjove fotos , hvor du sidder i en is-tuk-tuk eller iglo, eller står med en snemand – eller glider ned fra en is-trappe . Vær forsigtig når du går på den glatte is . Få din sodavand serveret i et ” is-glas ” ved baren som også er lavet af is .

Kom forberedt og klæd dig til kulden . Bær lange bukser ,  gode sko og sokker . En varm vinterfrakke udleveres dog ved indgangen .

Efter is-havens arktiske temperaturer, kan du varme dig lidt med varm kakao , kaffe eller te i restauranten

På det udvendige område finder du store sandskulpturer , alt i hvidt , så det ser ud som om de er dækket af sne . Efter mørket oplyser spotlight  skulpturerne .

Området kaldes ” Himmapan ” og er opkaldt efter den legendariske Himmapan-skov . I buddhistisk og hinduistisk mytologi omgiver skoven Mount Meru , universets centrum . Skoven er beboet af mange mytologiske væsener, træer og planter.

Mytologiske væsener

De dyr , der bor der , har egenskaber som at der er flere end et dyr kombineret i dem , såsom en hest med hovedet af en fugl og en fisk med hovedet af en elefant o.s.v . Et par af de mytologiske væsner , som du finder herinde , er et par flyvende elefanter kendt som Karin Puksa og en Winged Ghilen , en drage som dyr med vinger .

Frugterne af Nariphon-træet , der vokser i skoven , er formet som unge kvinder . Andre skulpturer skildrer figurer fra thailandske folklore og fra Ramayana  – ” the great Indian Epic ” .

Et skilt ved hver skulptur indeholder oplysninger på engelsk og thai om væsenerne .

Har du lyst til at se nogle store flagermus , så er der virkelig hèr en mulighed .

Vi har endnu ikke selv besøgt dette sted – men nogle af vore gode venner – Henning H. Mathiesen og hans Thailandske kone Boonthai Thongdaeng – har besøgt stedet i februar 2019 og de har sendt os billederne , som bruges på denne side , og det siger vi pænt ” tak for ” .

Hvis du tidligere har været i Thailand – vil du vide at det vrimler med Templer overalt og man synes jo at de allesammen ligner hinanden – men der er dog nogle stykker der stikker ud fra mængden og èt af dem er ” Flagermus Templet WAT PHO KHLA ” , som ligger i provinsen Chachoengsao , der ligger øst for Bangkok og nord for Pattaya . Stedet er åbenbart ikke så turistpræget , så det vil ikke være en tur vi finder blandt de sædvanlige udflugtsmål , men vi kan hyre en taxa til turen og fra Bangkok vil sådan en tur koste omkring 2000-3000 bath ( ca. 400 – 600 d.kr. ) – lidt afhængig af vores forhandlingsevne og er vi flere på turen kan vi jo dele udgifterne . Hvad den koster fra Pattaya ved jeg ikke – men det undersøger vi når vi er der , hvis der interesse for dette !! Personligt vil jeg gerne selv oplevet stedet .

Jeg vil prøve at beskrive stedet her .

Som nævnt – så vil du kunne opleve flagermus her , men det er ikke flagermus som du sikkert kender dem . Det er ” flyvende hunde ” og de hænger i træerne – i tusindvis . Flyvende hunde er en speciel type flagermus der adskiller sig fra de almindelige flagermus – på flere måder . De kan blive meget store – op til 40 centimeter lange og et vingefang på over 1,5 meter . De spiser ikke insekter , men frugter og nektar fra blomster .

Almindelige flagermus er jo blinde og bruger ekkolokalisering – men flyvende hunde bruger synet og deres lugtesans til at finde vej .

Og hvorfor hedder de så flyvende hunde ?

Det gør de simpelthen fordi , at mens almindelige flagermus har et spidst hoved , der lidt ligner en mus , så har disse store flagermus her et hoved der ligner et hundehoved .

Det latinske navn lyder des­uden også lidt il­de­vars­lende , især med tan­ke på, hvor sto­re de kan blive : Pteropus vampyrus

Flagermusene hænger overalt i træerne rundt omkring på templets grund , og de er ikke så meget natdyr som almindelige flagermus , så du vil kunne opleve nogle af dem tage en flyvetur . Og her skal du nok lige være forberedt , for selv om du måske inden besøget , har læst at de er store , så er de helt sikkert meget større end du havde forestillet dig . Du kan bedst opleve flyveturene omkring et vandbassin ved siden af templets ordinationshal , hvor du har frit udsyn mellem træerne.

Når mørket så småt indfinder sig , bliver de mere aktive . Så vil du kunne se flere og flere lette for at flyve ud for at finde deres yndlings spise , nemlig moden frugt.

Nu befinder flagermusene sig jo i et tempel i Thailand , så der er også lidt religiøsitet og myter om dem . Det hedder sig , at flagermusene respekterer templet , så selvom de godt kan lide mangofrugter , så spiser de angiveligt ikke dem på templets træer . Munkene vil også kunne fortælle dig , at under en særlig ceremoni , der varede i ni dage tilbage i 1957, forsvandt flagermusene helt indtil ceremonien var overstået . Og da en særlig vellidt munk døde i 1966 , blev flagermusene i flere dage hængene i træerne i stedet for at flyve ud efter føde .

Når du er i dette område, kan du også besøge byens flydende marked , det har åbent i weekenden. Det er ikke rettet mod vestlige turister , dem er der nemlig ikke mange af her . Markedet her er rettet mod de lokale og besøgende fra Bangkok .

Men dette undersøger vi lige nærmere inden vi tager beslutning om at besøge dette , men spændende 😛 – tror jeg .

Jeg har stedet på min ” to do liste ” 😀

Koh Larn – Coral Island

Lige ved Pattaya i Thailandbugten ligger Koh Larn , der også er kendt som ” Coral Island ” . Ø`en er fire kilometer lang og to kilometer bred og kan prale af smukke strande med klart vand og et kupèret og skovklædt tærræn .

Der er hoteller og bungalows ved flere strande , for dem der ønsker at blive længere tid på Ø`en . Ø`ens største landsby er Na Ban , hvor også de fleste af dens beboere bor.

Strande

Koh Larn`s bedste strande findes på vestsiden af ​​øen .

Samae strand :

Sameas sandstrand er over 500 meter lang , vandet er helt klart . Svømmeområdet er indhegnet for svømmernes sikkerhed . Strandstole lejes på 50 til 100 baht , afhængigt af sæson . Der er cirka et dusin strand-restauranter og barer , der serverer thailandsk mad , drinks , cocktails , friske fisk og skaldyr samt is.

I slutningen af ​​stranden er der en stor bygning der er formet som en stråle , og dens tag er dækket med solcellepaneler .

Et par skridt fra stranden ligger et område for dem , der ønsker at overnatte her .

Du kan komme til Samae-stranden enten med en lejet hurtigbåd fra Pattaya , eller med taxa fra en af ​​Koh Larn`s to færgehavne , Na Ban-molen og Tawaen-strandbryggen.

Hvordan kommer man til Koh Larn fra Pattaya ?

At komme til Koh Larn er meget let og tager ikke lang tid. Du kan komme der enten med speedbåd eller færge .

Med speedbåd :

Den hurtigste måde at komme til Koh Larn er med lejet hurtigbåd , især hvis du vil komme til en af ​​de mindre besøgte strande på øen . Turen med speedbåden tager ca. 20 minutter fra Pattaya.

Mange både er tilgængelige og kan lejes fra Pattaya . De findes på Bali Hai molen lige syd for gågaden i Pattaya . Priserne ligger fra 1.500 til 2.500 baht afhængigt af bådens størrelse.

Med Færge :

Lidt langsommere , men meget billigere er færgen . Der er en til Na Ban mole og en til Tawaen strand mole på den anden side af øen . Begge tager ca. 45 minutter og afgår fra Bali Hai mole i den sydlige ende af Pattaya gågade . Billetprisen er 30 baht ” one way ” .

Komme rundt på Ø`en :

Det er nemt og billigt at komme rundt på øen . Enten skal du tage en motorcykeltaxi eller tage en sangthaew ( Grisebil ) . Priser afhænger af afstanden, men til de fleste destinationer vil billetprisen være fra 30 til 50 baht.

Hvis det er noget der har interesse for nogle på vores hold , skal jeg nok arrangere turen efter at have snakket med nogle på gaden i Pattaya . Der findes faktisk en halv-dagstur derover incl. frokost … det undersøger jeg lige når vi er på ferien . 

cirkler2

Vi nævner også lige denne mulighed …. men måske har du allerede ” fået elefanter nok ” 🙄 . Flere på holdet har allerede været med ude på disse elefant ture og nogle har været det flere gange , men jeg synes personligt , at det er en stor oplevelse . Så er der stadig nogle som gerne vil opleve dette , så er jeg med på turen . Lene og jeg har lige været det igen på Koh Samui og i februar måned var vi ude ved elefanter i Ao Nang , og begge steder var det en stor oplevelse . Stedet som vi besøgte på Koh Samui , ejer også dette sted her ved Pattaya , så vi kender lidt til dette og det er turen værd . Og lad os lige gøre det helt klart … der er ikke tale om elefant-ridning , men om elefanter der har det godt og trives der hvor de er .

Vi vil kort her lige beskrive stedet :

Nyd at være i selskab med elefanter i Pattaya Elephant Jungle Sanctuary . Stedet fremmer en bæredygtig og etisk måde at behandle elefanter på og deres lille elefant landsby i Pattaya er et godt eksempel på dette . Deres uddannede guider , som er engelsk-talende , giver de besøgende indsigt i elefanternes adfærd og den personlige historie om deres elefanter, mens deres mahouts , med deres utrolige livserfaringer , hjælper de besøgende med alt , såsom badning af elefanter og fodring af disse med hånden .

The Elephant Jungle Sanctuary er i nærheden Sattahip District , lige syd for Pattaya . Du kan besøge Elephant Jungle Sanctuary på to forskellige tidspunkter i løbet af dagen . Morgenbesøget finder sted fra 06:30 til 12:30 og eftermiddags besøget finder sted fra 12:30 til 17:30 . Af hensyn til varmen , vil formiddagsbesøget nok være at foretrække !!

Udflugtspakkerne indeholder to forskellige traditionelle thailandske buffet måltider , afhentning og afleverering på dit hotel i Pattaya , drikkevand og endda mad til fodring elefanterne !

Når du ankommer til stedet , vil guiderne fra stedet give dig et grundlæggende overblik over hvad du kommer til at opleve på turen , fortælle om deres elefant velfærdsprogrammer , samt give dig nogle oplysninger om elefanterne og derefter udlevere det traditionelle ” Karen tøj ” til dig , som du kan bære under hele turen ( frivilligt ) . Da turen kan være mudret og våd  ( på en meget sjov måde ) foreslåes det , at du bringer nogle forskellige ting med dig på turen . Medbring en hat , noget solcreme , en badedragt , et håndklæde og måske en extra t-shirts , som du kan skifte til efter besøget ved elefanterne .

Du skal selvfølgelig også medbringe et kamera , men hvis du er bekymret for at tage billeder sammen med elefanterne , behøver du ikke bekymre dig . Elephant Jungle Sanctuary tilbyder fotografering af dig uden ekstra omkostninger . Deres fotograf vil tage billeder af dig i løbet af dagen og uploade billederne til  ” en Dropbox på nettet “,  som du derefter kan få adgang til via linket på EJS Facebook-side og hente dine billeder .

Under hele dit besøg på Elephant Jungle Sanctuary , vil du fodre ,  bade og endda lege med elefanterne . Det er vigtigt for stedet , at du lærer så meget som muligt om elefanterne og hvorfor det er vigtigt at beskytte dem .

Med de penge , som du betaler for besøget , kan du bidrage til elefant velfærd . Stedet redder elefanter fra elefantridning i Thailand , fodrer dem og giver dem en veterinær pleje , samt skov og jungle at leve i .

Billedet herover taler vist for sig selv 🙂

Det behøver jo ikke at være lange udflugter og ture vi tager på ….. vi kunne jo også bare tage ud til Jomtien sidst på eftermiddagen en dag og spise på restauranten , der hedder ” KHUN WUT ” , hvor de laver nogle af områdets bedste pizza`er .

Efter aftensmaden kunne vi så gå på Nighmarkedet , som ligger lige ved siden af . Vi kunne slutte dette besøg med en drink hos vores ven fra drinksstedet , ham som vi kender fra tidligere besøg i Jomtien . På billedet herover er det søsteren til ham der har baren . Hun har en lille butik lige overfor baren , men hjælper begge steder . Der er en søster mere som arbejder i en butik inde i Pattaya , og kun kommer også om aftenen og hjælper i baren . Det er faktisk ret underholdende at sidde på dette sted og nyde en drink .

Dette show er sjovt at se for både voksne og børn . Kaan er et spændende show , der bruger moderne teknologi til at skabe specielle effekter og illusioner.

Baseret på thailandske folklore og mytologi vises der i dette spektakulære 75 minutters show væsener som , flyvende drager og enorme robotlignende væsener.  Kaan kombinerer et sceneshow , en biograf og den nyeste teknologi til at skabe et spændende show med dramatiske kulisser og spektakulær action .

Flyvende drager og kunstige lyn og storm :

Kaan-show`et bruger teknologi som 4D-projektionskortlægning og animation til at skabe gigantiske væsener , en flyvende drage , en stor robot , og kunstige lyn og storm . Dygtige skuespillere udfører menneskelig aerobrobatik .

Teatret :

Kaan Show`et vises i D’LUCK filmteater , der blevet bygget om til showet . Teateret er udstyret med den nyeste teknologi .

Smukt scenografi og rekvisitter skaber dramatiske kulisser , hvor historierne udspiller sig . Opdelt i rækker er sæderne komfortable og med en god udsigt over scenen fra hvert eneste sæde i salen .

Teknologi :

Kaan show bruger den nyeste teknologi til at skabe et spændende show med adskillige specialeffekter og illusioner.

Med high ” definition-projektionsmapping ” , en teknik der bruges til at simulere bevægelse , skaber showet optiske illusioner og får 2D-objekter til at vises som 3D .

Avanceret animation bruger robotik til at simulere et menneske eller et dyr . Teatret er udstyret med et meget avanceret og moderne lyd- og belysningssystem .

Thai folkeeventyr :

Kaan-historien er baseret på thailandsk folklore og mytologi . Den indeholder også flere figurer fra ” Ramayana – the great Indian Epic ” . Linieskift

Kaan-historien :

Hver besøgende modtager en pjece med Kaan-historien . For bedst at følge historien , skal du læse den igennem inden showets start . Historien starter med at hovedpersonen ” Kaan ” læser bøger på biblioteket . Når bibliotekaren ser , at han keder sig , giver hun ham en bog med sit navn på . Når han åbner bogen , transporteres Kaan med sin ledsager Gabilpuksa , en lodret halv abe – og et halvt fugle-væsen , på en eller anden måde ind i den fantastiske historie.

Sea Giantesss vrede:

Denne historie er inspireret af Phra Aphai Mani , et berømt thailandsk episk digt. Det fortæller om en spændende rejse over høje bjerge og dybe søer til Wonder Island . Se prins Aphai Mani , der flyver på sin magiske hest Nin Mang Korn , og sejler på oceanerne på et kæmpe skib ledsaget af havfruer , når et hav-væsen kaldet Nang Phi Suea Samut og hendes hær af havmonstre angriber. Linieskift

Farverne på Himmavanta :

Et eventyr i Himmapan-skoven . I hinduistisk mytologi omgiver Himmapan-skoven det mytologiske bjerg Mount Meru , universets centrum.

Skoven er beboet af mytologiske væsener, der har træk fra flere dyr i dem , som f.eks. en hest med hovedet af en fugl . Der bor også Kinnaree , et halvt menneske – en halv fugl , der menes at beskytte mennesker. Dyrene i skoven er i oprør , da Kinnaree er klar over , at Pran Boon , en berømt jæger fra den thailandske litteratur , er på vej til skoven for at jage.

Lyn efter lyn :

En historie med spektakulær kunstig lyn og storm . På en sort nat med lyn blinkende gennem den mørke himmel og brøl fra højt torden , kæmper to guder på himlen . Mekhala , lynets gudinde og havene og Ramasura , tordenens gud , forvandler sig til en enorm dæmon .

Satsning på elfenbensriget :


Basseret på Sang Thong-fortællingen , er historien sat i Kongens palads , hvor en enorm kamp kæmpes . Seks fyrster er kommet fra lande langt væk fra , til paladset for at konkurrere om kongens datter . For at vælge den bedste mand til sin datter , slipper kongen et gigantisk monster løs og en kamp til døden starter . Vinderen får lov at gifte sig med prinsessen .

The Underwater Abyss ” :


The underwater Abyss er baseret på Krai Thong-historien , en folketale fra Nord-Thailand . Historien udspilles i en magisk undervandshule , hvor mange krokodiller bor . Hulen styres af en voldsom krokodille ved navn Chalawan . En kamp til døden udspiller sig i den undersøiske verden mellem den enorme krokodille og en modig mand ved navn Krai Thong følger.

The Cataclysm :

Denne historie , der fortæller om en enorm kamp , ​​skildrer flere figurer fra ” Ramayana – the great Indian Epic ” . Kongen af ​​dæmoner er kommet ind i vores nuværende tidszone . Han har omdannet sig til en kæmpe stålrobot med et enormt antal våben og forsøger at ødelægge verden . Kaan med Rama, Lakshmana, Hanuman og hans hær af abekrigere angriber dæmonen King og en kamp til døden starter.

Tag dit foto sammen med skuespillerne :


Kameraer er ikke tilladt i teatret . Men før og efter showet vil mange af hovedpersonerne være i foyeren . Du kan tage dine fotos sammen med dem gratis.

Placering og hvordan man kommer dertil :

Du kan se Kaan-showet i D’LUCK filmteater på 168/8 Thep Prasit Soi 12 . Det er lige overfor gaden fra Colosseum Cabaret-teatret. Kom der med sangthaew ( grisebil ) , taxa eller tuk tuk :

For at komme dertil fra det centrale Pattaya ved songthaew ( grisebil ) , skal du først køre til hjørnet af South Pattaya road og Pattaya 2nd road . tage en anden sangthaew ( grisebil )  mod Jomtien og stå af i krydset med Thep Prasit road . Derefter tag en sangthaew ( grisebil ) til Thep Prasit-vejen mod Sukhumvit-vejen.

Efter cirka en kilometer vil du se teatret på venstre side …..

Det må vist være nemmere at tage en taxa hele vejen !!  🙂 .

SHOW tider : 

Der er to shows dagligt undtagen mandag og onsdag.

Det første show starter kl. 17, det andet kl. 19.30 .

Onsdag er der kun et show , der starter kl. 19.30. Der er intet show om mandagen.

Billetpriser : 

Teateret er opdelt i fire zoner .

Billetpriser på D’LUCK-teatret er:

For Voksne : 

Sky zone     2.500 bath

Ocean zone 3.000 bath

Cloud zone  3.000 bath Star zone   4.000 bath

cirkler2

Pattaya Floating Market – som er det rigtige navn for stedet , er et kæmpe område , som er lavet udelukkende for turisternes skyld . I en større sø – sejler alle de små både rundt og vil sælge deres varer . Man kender dette inde fra floden omkring Bangkok og sikkert også andre steder. Det er meget flot bygget op og man går på nogle træbroer imelem en masse bygninger .

Der er selvfølgelig også et hav af andre boder her – der sælger alt muligt . Man kan få meget tid til at gå her og måske derfor bør man ikke tage nogle andre ting med på programmet den dag man vil ind og se dette . Der er også restauranter i området – så giv dig bare god tid .

Og har du lyst til selv at komme ud og sejle mellem de forskellige salgsbåde , er der også mulighed for dette . Lene og jeg prøvede dette engang vi besøgte markedet og det var en fin oplevelse . Jeg tror at vi alle har været der før , men vi har altså valgt at tage dette med på listen igen , hvis der skulle være ønsker om at komme hertil igen . Stedet ligger i Pattaya og kan nemt nåes .

Vi nævner lidt forskelligt her under oplevelser i Pattaya og derfor NÆVNER vi også lige dette indkøbscenter .

Mens mode og souvenirs måske er er langt de fleste varer der tilbydes her i Mike Shopping Mall , så er der faktisk også en bred vifte af varer til salg fra andre grupper , såsom teknologi og boligindretning .

Centret , der bygget over fem etager , svarer det til det berømte MBK Shopping Mall i Bangkok ( som mange af os sikkert kender ) , med butik efter butik hvor der er stablet højt med forskellige varer . Husk i indkøbscentre som dette er det helt acceptabelt at ” prutte om prisen ” , men vær opmærksom på , at for at opnå besparelser på over 20% forventes det , at du køber tre eller flere varer samlet . På øverste etage i Mike Shopping Mall er der fremragende restauranter , der serverer nogle hurtige og lette retter , såsom nudelsuppe og papaya-salat til omkring 50 baht.

Mike Shopping Mall har altid mange kunder sent på aftenen og har en markedsstemning med venlige butiksejere . Vær forsigtig når du prøver at  købe ” mærkevarer ” , da de måske – eller måske ikke er ægte, men er du ude for at købe billige souvenirs – er der intet bedre sted i Pattaya.

Åbningstider : 10:00 – 23:00

Nu skal jeg ikke nævne alle butikker i Pattaya – for så vil jeg da få meget travlt – men jeg vil da lige nævne ” CENTRAL FESTIVAL ” også . I dette varehus – som har 5 etager – kan du købe alt fra knappenåle til færdige feriehuse på Maldiverne .  Til forskel fra de boder du ser på gaderne i Pattaya – så er varerne i Central Festival ægte varer og selvfølgelig også til en anden pris . Der findes også mange spisesteder i varehuset og det er i den lidt mere luxuriøse ende af skalaen . Men stadigvæk er det billigt at spise derinde – så hold dig ikke tilbage . Centret har indgang fra både hovedgaden og strandvejen . Vi har været der flere gange .

Underwater World Pattaya er det eneste ” kæmpe store ” akvarie i Pattaya . Her er der samlet mange havdyr samt farverige koraller , og du kan opleve disse fantastiske fisk igennem den store og klare akryltunnel , som er mere end 105 meter lang . Denne oplevelse får dig til at se havdyr 180 grader rundt omkring dig og du kommer til at føle , at du dykker på dybt vand . 

I tunnellen er der 3 zoner som er ” Coral Reef Zone ” , ” Shark og Stingray Zone ”  og ” Giant of Siam Zone ” og yderligere vil vi fremvise den ny zone med ” Jellyfish ” , som er den største samling ” vandmænd ” i Thailand . Og i hver zone er der skilte med forklaring og viden til dig . De omkringliggende områder er dekoreret med kyster ,  sandstrande og klipper, der ligner ophold på en ” privat ø ” . 

Tiffany’s Show i Pattaya er det første autentiske transvestit-kabaret-show i Sydøstasien !!

Mr. Vichai Lertritruengsin og Mr. Sutham Phanthusak , er dem der startede showet helt tilbage i 1974 . Med nu efter fire årtier med opførelse , blev Tiffanys Show i Pattaya anerkendt som et verdensomspændende ” must-see ” og anbefalet til besøgende i alle aldre – verden over . Der er mange vidunderlige segmenter såsom : ” Glory Flower , Be Italian , Maharaja ” og meget mere !! 

Alle bliver forbløffet over de smukke kunstneres glamour og talent . Bag kulisserne er et internationalt produktionsteam med ekspertise inden for kulisser, kostume , belysning og lyd – alt sammen samlet i hus med de mest talentfulde kunsthåndværkere , der arbejder som en del af den store Tiffanys familie , i Kunststudiet , under scenen og over scenen . Hver aften glæder over 100 professionelle kunstnere , i blændende kostumer ,  publikum i glamourøse og unikke forestillinger. Tiffany’s Show Pattaya er fantastisk – en kæmpe oplevelse for hele familien .

Her er der en hel række utrolige ting , som der findes i denne verden . Oplev alle disse med dine øjne på ” Ripley’s Believe it or Not Museum !! – Pattaya ” . Dette sted tilbyder dig oplevelser og utrolige fakta og store forskrækkelser igennem flere seværdigheder . Museet har vidunderlige og bisarre mysterier fra et hvert verdenshjørne . Du kan også nyde 9DX Moving Theatre , som giver dig mulighed for at opleve et spændende eventyr med avanceret lydsystem og specielle detaljerede effekter . Specielt for dem , der elsker mystiske udfordringer, vil Haunted Adventure gøre dig frygtelig bange med disse forfærdelige historier !!

Lad dig blive forbløffet og skrige højt med sammen os !! 😆

Der er 7 seværdigheder som er nævnt herunder : 

1. Ripley`s Believe it or not ! – Se nogle underlige ting fra hele verden . Museet giver dig mulighed for at blive lamslået med over 350 fantastiske ting såsom : ” menneskelig hudmaske ” , ” krympet hoved ” , ” mini Titanic-skib lavet af en million tændstikker ” , ” 4-øjet menneske ” , ” 3-benet hest ” ,” varulve-pige “ og mange flere.

2. Haunted Adventure !! – mareridt fra det virkelige liv . Oplev hjemsøgte historier og rædsel overalt !!

3. Moving Theatre 9DX – den eneste i Thailand !! – Bliv begejstret og underholdt i hi-tech specialsæder, og en enorm 70 mm skærm sammen med 12 specialeffekter.

5. Louis Tussauds voks-kabinet !! den første i Thailand og det femte største i verden . Dette voksmuseum huser i alt 68 berømte internationale og thailandske stjernemodeller ( 8 thailandske modeller ,  20 asiatiske modeller og 40 internationale modeller ) .

6. Scream in the Dark !! – oplev dette med et skrig !! ….Slip væk fra denne skræmmende rejse med pistolskydning og hør hvor støjende dine skrig er !! . 

7. Vault !! – udfordrende laser labyrint . Kæmp dig igennem de grønne laserlinjer , uden at røre ved dem . Held og lykke!

Åbningstider : Dagligt fra 11:00 til 23:00

Art in Paradise er en meget sjov og frisk måde at se et kunstgalleri på . Man har her ” lukket ” skellet mellem kunst og tilskuere med tredimensionelle malerier , der er interaktive og fantastisk sjove . Gennem smart brug af skygger og grænser , har kunstnere malet direkte på væggene for at skabe nogle forbløffende billeder , der narrer vores øjne til at tro , at dyr smadrer igennem væggene , venner balancerer over voldsomme vandfald og isbjørne stjæler en slurk af vores kokosnød . Galleriet har over 100 individuelle kunstværker i ti tema-sektioner, der dækker optiske illusioner, vilde dyr, natur , tidligere civilisationer og reproduktioner af klassisk kunst – med vittige tilføjelser , såsom lyserosa neglelak på en præ-Raphaelit skønhed , eller en blyant tilføjet til Mona Lisa , så du kan være Leanardo Da Vinci … i det enkelte øjeblik.

Fotografering er ikke ” bare lovligt ” – man opfordres til det , og du vil opleve en masse thailandske mennesker engagere sig i dette og tage ” skud ” efter ” skud ” af deres venner i stadig mere detaljerede stillinger . ” Art in Paradise ” inspirerer besøgende til at blive kreative med malerierne , da 3D-biledet ser mere autentisk på fotografier . Dette er et fantastiks sted at komme med børn , nemmer eller på en date , og du vil forlade galleriet med en masse sjove øjeblikke , der er fanget på dit kamera .

Det tager omkring to timer at komme rundt i hele galleriet , selvom du kan bruge så lidt tid eller så længe du ønsker at interagere med malerierne . Der er intet andet sted i verden der er helt som ” Art in Paradise i Pattaya ” , da det er gennemtænkt , professionelt udført og er noget , som hele familien kan nyde – uanset vejr . Prisen burde heller ikke være et problem , da man betaler 500 baht for voksne og 300 baht for børn . Denne prisfastsættelse synes ” måske ” at være lidt høj i forhold til de 150 baht , som thailandske borgere skal betale , men dette er en fælles strategi , der anvendes af mange turistaktiviteter i Thailand . Hvis du bor i Thailand , kan du vise din arbejdstilladelse eller kørekort for at få adgang til den thailandske pris uanset din nationalitet , men for os er det alligevel billigt , så dette problem gider vi ikke bruge tid på .

Kunstgalleriet er placeret på Pattaya 2nd Road , og indgangen er 20 meter op ad Pattaya Soi 2 . Pattaya 2nd Road er en ensrettet gade , så det er meget let at finde ” Art in Paradise ” , tæt på Dolphin Roundabout i North Pattaya . Hvis besøgende føler sig inspireret af al den kunst , de har været vidne til , er der en butik i nærheden af ​​indgangen , hvor de kan købe kunstartikler , maling og lærreder, og der er også en lille café , der sælger drinks og snacks . ” Art in Paradise ” er det mest morsomme galleri , du sandsynligvis nogensinde har været i , og det vender hele kunstgallerioplevelsen på hovedet – hvilket gør tilskueren til en del af kunsten .

Åbningstider :Dagligt : 09:00 – 21:00

” Nong Nooch tropical Garden ” tæt på Pattaya , er den største botaniske have i Sydøstasien . De kæmpe store haver ligger i et område på omkring 600 hektar , og blev oprindeligt brugt som en plantage til at dyrke lokale frugter .

Området blev derefter omdannet til en have , til bevarelse af visse arter af planter og blomster og blev senere åbnet for besøgende . I haven findes et stort antal plante- og blomster-arter i et særligt velholdt miljø .

Temahaver

Flere sektioner af ” Nong Nooch Garden ” er opbygget i nogle specifikke temaer og de er som følger :

1. Den næsten fire hektar store ” French Garden “ blev inspireret af haverne i det 17. århundrede Palace of Versailles .

2. I ” Animal Sculpture Garden “ finder du skulpturer af dyr som kameler , kænguruer , lama`er , leoparder og hjorte .

3. ” Stonehenge-Garden “ er opbygget efter et berømt forhistorisk monument i England ved navn Stonehenge , en ring af store stående sten , der antages at være opført for ca. 5.000 år siden.

4. I den bløde skråning af ” Butterfly Hill “ finder du blomsterbede med flere arter af farverige blomster , plantet på sådan en måde at de ligner formen på en sommerfugl .

5. Af nogle af de øvrige haver kan nævnes : Bonsai-Garden , Desert Rose-Garden , italian Garden , Orchid-Garden , Cycad-Valley og Bromeliad-displaygarden .

Orkideer og palmer m.m.

Thailand er meget kendt for sine mange smukke orkideer . I ” Nong Nooch-Garden ” kan du beundre mere end 650 arter af disse , med en lang række af fantastiske farver.

En anden ting ” Nong Nooch Garden ” er berømt for , er dens mangfoldighed af palmer . I øjeblikket vokser mere end 1.100 palmerarter i haven , mere end nogen andre steder i verden . ” Nong Nooch Garden ” har også en af ​​de største samlinger af cycad arter i verden . Cycader findes mest i tropiske miljøer og kan leve meget længe , ​​op til mange hundrede år . Desværre bliver mange arter efterhånden meget sjældne.

Bevarelse

“Nong Nooch-Garden ” arbejder sammen med andre internationale organisationer , såsom IUCN ( International Union for the Conservation of Nature ) og udfører forskning på cycader , for at skabe en mangfoldig samling af cycader , især de mest truede arter og for at bevare disse smukke planter i fremtiden .

Kaktus og fedtplanter

Kaktus og fedtplanter ( sukkulenter ) , der normalt findes i meget tørre forhold , såsom ørkener , kan også findes i kaktushaven her . Selv om det thailandske klima er for fugtigt til at disse planter kan vokse i naturen , er det lykkedes med ” Nong Nooch Garden ” at dyrke dem i et udendørs område .

Heliconia og Zingiberales

En stor samling med hundredvis af arter af ” Heliconia og Zingiberales ” findes også i haven . Disse smukke blomster , hvor af nogle er hjemmehørende i Thailand , er kendt for de meget lyse farver.

Thai kultur og elefant shows

Besøgende kan også nyde en række shows i ” Nong Nooch-Garden “. Se et varieret program med thailandske kulturelle og traditionelle forestillinger , såsom thailandsk bryllupsceremoni , traditionel thailandske dans udført af dansere , iført elegante traditionelle thailandske kjoler , og musikalske forestillinger. Du kan også se en demonstration af gamle kampteknikker som sværdkampe , kampsport og endda en demonstration af soldater , der kæmper på elefanter , ligesom i Ayutthaya Kingdom.

At komme rundt i ” Nong Nooch-Garden “

Når du går på de over tre kilometer lange og skyggefulde forhøjede gangstier , så får du en dejlig udsigt over haver såsom ” European Garden ” , ” Tropical Garden ” , Butterfly Hill og Stonehenge-Garden ” .

Alternativt kan du tage en 30 minutters tur på Sightseeing-bussen , eller leje en cykel. Små børn vil nyde en tur på en pedal svanebåd.

Restauranter & indkvartering

Der er flere restauranter i ”  Nong Nooch-Garden ” , der serverer thailandske , vestlige og indiske retter . I øvrigt er der her i disse restauranter ” et hav af mad ” . Hvis du gerne vil bruge lidt mere tid her ( mere end 1 dag ) , er der flere typer indkvartering til rådighed i ” Nong Nooch tropical Garden “.

Hvordan man kommer til ” Nong Nooch tropical Garden “

Nong Nooch-haven ligger ved 34/1 Tambon Na Chom Thian i Sattahip-distriktet , næsten 20 kilometer syd for byen Pattaya .

Du kan tage en ” grisebil ” ( sangthaew baht-bus ) for at komme dertil . En ” Grisebil ” er en konverteret pick up truck med overdækkede sæder på ladet , men den er åben og har ingen aircondition . Prisen er op til dine forhandlingsevner. Tag en taxa , hvis du foretrækker en mere behagelig tur . Før du rejser, skal du sørge for at blive med chaufføren enig om prisen.

Åbningstider :

Nong Nooch garden har åbent dagligt fra 08:00 til 18:00 .

Billet-priser :

Indgangsbilletter til ” Haven ” er som følger :

( Jeg har kun nævnt priser for voksne )

Kun Haven ………………………………………………………. 500 bath

Haven + Thai Kultur show + Elefant show…..800 Bath

Haven + international buffet ( frokost ) ………800 bath

Haven + Thai Kultur show + Elefant shov + International Buffet ( frokost )……………………….1200 bath

cirkler2

Mini Siam i Pattaya kan tage dig rundt i verdenen ” ikke på 80 dage ” – men mere som ” 80 minutter ” , hvis du altså er hurtig !! .

Parken bag stadionet Pattaya Boxing World er hjemsted for næsten 100 kopier af berømte steder over hele verden – fra Emerald Buddha-templet til Frihedsgudinden – alle vist i en skala fra 1:25 . Det er det perfekte sted at prøve at spille Gulliver’s Travel . Mini Siams 46.400 kvm store område blev grundlagt i 1985 , som en del af et forskningsprojekt , opdelt i to forskellige zoner , nemlig Mini Siam og Mini Europe (som faktisk er resten af ​​verden) , adskilt af en lille serpentin ” flod “, som du kan bare gå på tværs . De store , velplejede grunde , fyldt med vandfunktioner og menneskeskabte skulpturer ,  der er modelleret efter verdens ikoniske vartegn , føles som en ægte global landsby.

Mini Siam-højdepunkter

Når du går igennem indgangen til Mini Siam Pattaya får du et fugleperspektiv af hele verdens østlige og vestlige halvkugler . Eiffeltårnets industrispir og L’arc de Triomphe’s udskårne ‘monolit’ står i kontrast til de runde blå fliser i Peking’s Altar of Heaven ( Tian Tan ) og de slikfarvede kupler i Skt. Petersborgs kirke til opstandelse af Jesus Kristus . Lige så forskellig-artet spænder ‘havnefronten’ over de indiske og Atlanterhavsområder , fra Operahuset i Sydney og Singapores Merlion til Londons Tower Bridge og Frihedsgudinnen i New York .

Gå tværs over den smalle flod , der deler de to zoner, og du kommer ind i Thailand . En rejse fra præ-civilisationen til Lanna-kongerigerne , Sukhothai , Ayutthaya til Rattanakosin (Bangkok) . Højdepunkter inkluderer også smaragd Buddha-templet , Anantasamakhom Throne Hall , broen over floden Kwai , Sukhothai’s Wat Mahathat til moderne infrastrukturer , såsom Rama IX kabel-ophængt bro og Hualamphong togstation . Adgang til Mini Siam Pattaya koster 250 baht for voksne og 120 baht for børn ( for udenlandske besøgende . Thailændere eller udstationerede med gyldige arbejdstilladelser eller kørekort kan komme lidt billigere ind ) .

Åbningstider :Dagligt 07:00 – 22:00

Silverlake er en stor vingård beliggende i den sydøstlige del af Pattaya området . Der dyrkes flere druesorter , hvorfra der fremstilles hvide , røde og rosévine . Vingården, som er et romantisk sted med en fredfyldt atmosfære , er et dejligt sted at tilbringe et par afslappende timer og spise frokost , mens du nyder udsigten over det landlige , kuperede område sydøst for Pattaya .

Bygninger i italiensk stil

Med sine italienske bygninger , springvand , klassiske statuer , vindmølle og farverige blomsterhaver minder Silverlake om det italienske landskab .

Besøgende kan køre rundt i vinmarken i en el-bus , prøve nogle af vinene , spise frokost eller bare nyde den fredfyldte atmosfære og udsigt over vinmarken med en baggrund af skovklædte bakker , en stor sø og de 130 meter høje gyldne Buddha-billede af Buddha Mountain.

Besøgende , der ønsker at tilbringe mere tid i vinmarken , kan overnatte i en af hytterne i ” The Movie House ” .

Rundtur på vinmarken

Da gården er ret stor, og den kan blive varm , kan besøgende vælge at komme rundt i vinmarken i en el-bus . Der stoppes ved vindmølle- og blomsterhaverne , nogle af drivhusene , The Movie House , druesaftanlægget og vingården . Ved hvert stop er der tid til at tage flotte fotos og se på Silverlakes naturlige skønhed .

På hele dette anlæg kan du få et indtryk af vinfremstillingsprocessen og se vinfremstillingsfaciliteterne med gæringsbeholdere , tappemaskiner og nogle meget store egetræsfade , hvor vinen opbevares . Modtag også din flaske druesaft eller to glas vin , der er inkluderet i turen her.

Turen tager ca. 30 til 45 minutter . Der er ingen faste tidspunkter for turen .

Vinene

Silverlake vingård dyrker flere røde og hvide druesorter, hvorfra hvide , røde og rosévine produceres . Blandt de vine , du kan prøve og købe , er Silverlake Chenin Blanc , Shiraz Private Reserve Red , Rosé Grande og Chardonnay .

Mad , drikke og butik

Restauranten Silverlake serveres en række thailandske og vestlige retter . Mens du spiser frokost , kan du nyde udsigten ud over vingården og søen.

I butikken kan du købe druer , vin og andre druebaserede produkter så som drue marmelade , drue tærte og snacks .

Placering og hvordan man kommer dertil .

Silverlake Vineyard ligger ved Moo 7 Jomtien 31/62 i det landlige sydøst for Pattaya by. Vingården ligger ved siden af Buddha Mountain .

Kom dertil  med Taxa eller ” Grisebil ” .

Åbningstider

Vingården åbner dagligt fra kl. 9 til 18.

Indgangsbillet . 

Indgangen er gratis. Besøgende kan tage en vinmarkstur med el-bus som også er gratis .

Buddha`en her på bjerget er et af de største Buddha-billeder i verden.

Et af Pattayas mest bemærkelsesværdige vartegn er det 130 meter høje Buddha Mountain . Et stort gyldent Buddha-billede er afbildet på bjerget , der også kaldes Khao Cheejan og kan ses fra kilometer væk .

Buddha-billedet , der officielt kaldes Phra Phuttha Maha Wachira Uttamopat Satsada blev skabt i 1996 , for at fejre 50-årsdagen for kong Bhumibol Adulyadejs tiltrædelse af tronen.

Under Vietnamkrigen brugte den thailandske hær Khao Cheejan-bjerget til minedrift . Stenene blev brugt i U-Tapao lufthavn , som på det tidspunkt var en amerikansk base . Efter krigen fortsatte minedriften indtil 1976.

130 meter højt Buddha-billede skåret ud i klippen .

Buddha-billedet blev skåret ud i klippen ved hjælp af laser-teknologi . Derefter blev den ” malet ” med bladguld , en proces , der tog måneder at gennemføre . Det imponerende buddha-billede fra Sukhothai-æraen er 130 meter høj og 70 meter bred , hvilket gør det til et af de aller største Buddha-billeder i hele verden.

Buddha Mountain , der også kaldes Khao Cheejan eller Khao Chee Chan , ligger i smukt anlagte haver . Der er et antal salaer ( åbne pavilloner ) og steder fyldt med lotusblomster ,  der giver stedet en rolig og fredelig atmosfære.

Der er også et antal helligdomme , hvor thailandske mennesker kommer for at bede . En række skilte på engelsk giver information om stedets historie .

Hvordan man kommer til Buddha Mountain ?

Buddha Mountain ligger omkring 15 kilometer syd for Pattaya City .

For at komme dertil , kan du en ” grisebil ” . Forhandl prisen med chaufføren . Hvis du foretrækker en taxa , vil de fleste hoteller i Pattaya være i stand til at booke en til dig . Bliv enig med chaufføren om prisen før afrejsen.

Hvis du vil besøge Buddha Mountain , Wat Yansangwararam og Viharn Sien på en dag , ville den mest behagelige mulighed være at booke taxa for hele dagen , så chaufføren vil vente på dig på hvert sted .

Åbningstider er fra 8 til 17.

Adgang er gratis .

Cirka 20 kilometer syd for Pattaya ligger det enorme Wat Yansangwararam-tempelkompleks . Komplekset ligger i et enormt område på omkring 145 hektar og huser flere bygninger med meget forskellige arkitektoniske stilarter samt velholdte haver og en stor sø , der gør komplekset til et dejligt og fredeligt sted at slappe af.

Strukturer af Wat Yan

Når du kommer ind i tempelkomplekset, er den første bygning , du vil se , Viharn Sien , et kinesisk tempel og museum med en storslået samling af kinesiske antikviteter .

Den vigtigste tempelbygning af Wat Yansangwararam eller Wat Yan er kort kendt for sin moderne design og er bygget i en meget anden stil end de fleste thailandske templer . Et pavillon kaldet ” mondop “ eller ” mandapa “ indeholder en kopi af et fodaftryk af Buddha . Inde i en stor hvid chedi ( en buddhistisk stupa ) bevares et antal relikvier fra Buddha og hans tilhængere .

Arkitektoniske stilarter

Et antal bygninger i forskellige arkitektoniske stilarter , såsom indisk , japansk , kinesisk , Lanna Thai og schweizisk , kan ses i Wat Yan-komplekset . Udover templer er der en række monumenter , herunder en af ​​King Prajadhipok .

Wat Yansangwararam-templet blev opført i 1976 for at ære den øverste patriark Somdej Phra Yanasangworn , der dengang var leder af den thailandske klosterorden . Komplekset er nu under protektion fra den tidligere thailandske konge , kong Bhumibol Adulyadej ( Rama IX ) .

Hvis du står på et bestmt sted i Wat Yan-komplekset kan du se det enorme gyldne Buddha bjerg (Khao Cheejan) i det fjerne .

Wat Yansangwararam og Viharn Sien kan ideelt besøges sammen på en dag . De store haver og søen skaber en rolig og hyggelig atmosfære og er meget velegnede til afslapning , mad og drikke kan købes fra restauranten .

Komplekset er normalt stille , undtagen på thailandske helligdage og i weekenderne , hvor der kan blive mange thailandske mennesker . Hvis du er interesseret i at prøve meditation , tilbydes daglige klasser i Wat Yansangwararam kl. 06.00 og 18.00 .

Hvordan man kommer til Wat Yansangwararam ?

Wat Yansangwararam-tempelkomplekset ligger ca. 15 kilometer syd for Pattaya .

Den bedste måde at komme dertil er ved lokal ” grisebil ” , også kaldet baht-bus , der også kan lejes som en taxa .

En mere behagelig tur ville være en privat Taxa  . Du kan booke en via dit hotel. Før du forlader hotellet , skal du sørge for at blive enig om prisen.

Åbningstider

Wat Yansangwararam er åben hver dag fra kl. 08.00 til 17.00.


Som i ethvert tempel, skal du klæde dig passende, hvilket betyder dækkede skuldre, lange ærmer og lange bukser eller lang kjole.

Adgang

Der opkræves adgangbillet ….. Pris for Voksne : 50 Bath .

cirkler2

Viharn Sien er et smukt kinesisk tempel syd for Pattaya , der nu bruges som museum . Museet huser en unik samling , som menes at være den eneste af den slags uden for Kina .

Templet består af en tre etagers central bygning og et antal pavilion-haller. Viharn Sien er bygget i elegant kinesisk stil , men den virkelige attraktion ligger inde i bygningen . Dette museum er et af de bedste steder i Asien uden for selve Kina for at se nogle uvurderlige og sjældne kinesiske antikviteter.

Viharn Sien kaldes også Viharnra Sien , der betyder House of the Gods , og blev bygget i 1987 til den aktuelle konge af Thailands 60 års fødselsdag , King Bhumibol Adulyadej eller Rama IX fra Chakri-dynastiet.

En af de bedste kinesiske kunstsamlinger i Thailand

Museet ligger i et velholdt område på næsten 3 hektar , ved siden af ​​en smuk sø på Wat Yansangwararan tempelkompleks . Museet , der også er kendt som Wihan Sian eller Anek Kuson Sala , huser en af ​​de bedste kinesiske kunstsamlinger i Thailand .

Før du går ind i bygningen kan du se et antal kinesiske mytologiske figurer og to enorme Peking-løver i sten . Inde i museet er der en samling af fine kinesiske keramik fra flere dynastier , hvoraf den ene er Shang-dynastiet , hvilket gør dette keramik til mindst 3.000 år gammelt . Ligeledes udstilles statuerne af 18 Shaolin-munke , der alle viser en kampsport , som det 15 århundrede gamle Shaolin-kloster i Kina er berømt for .

Inde i den centrale bygning er de håndlavede terracotta figurer af 8 arhats , der er tilhængere af Buddha , der har nået et højt stadium af oplysning . Her vises et stort antal dyrebare antikviteter , malerier , statuer og kunstværker , hvoraf nogle var en gave fra den kinesiske regering .

Terracotta Army

Nogle meget unikke genstande som en række figurer af terrakotta-krigere og heste , vogne fra kejseren Qin Shis grav samt en gylden trone kan ses her.

Dette er et af de meget få steder , hvor en terracottahær som denne kan ses , især uden for Kina . Derudover huser museet et stort antal andre genstande , såsom udskæringer af granit , gamle malerier , bronze og fajance , skulpturer af kinesiske guder , Buddha-statuer og en jade-statue af Guanyin , den kinesiske gudinde for barmhjertighed . Nogle genstande er fra det berømte kinesiske Ming-dynasti .

Et afsnit af Viharn Sien er dedikeret til thailandske kunst og historie . Her kan du se et antal malerier, der viser historien til nogle af Thailands store konger , såsom kong Chulalongkorn ( Rama V ) og kong Taksin , under hvis styre Siam blev befriet fra burmesisk besættelse .

Bortset fra et museum er Anek Kuson Sala , det thailandske navn for Viharn Sien , også et sted for at tilbe kinesiske guder .

Mad og drikke er tilgængelige uden for museet . En tur til Viharn Sien kan ideelt kombineres med Yansangwararam-templet og Buddha Hill ( Khao Cheejan ) ellerNong Nooch Tropiske haver , som alle ligger tæt på museet.

Hvordan man kommer til Viharn Sien

Viharn Sien ligger på samme grund som Yansangwararam-templet ved Sukhumvit-vejen . Det er næsten 20 kilometer fra Pattaya by. .

Den bedste måde at komme dertil er med privat taxa , de fleste hoteller kan booke en for dig . Sørg for at du er enig med chaufføren om prisen , før du forlader hotellet .

Et alternativ ville være en ” grisebil ” , der kan lejes som en taxa , i hvert tilfælde du kan afprøve dine forhandlingsevner med et forsøg på at få en god pris .

Åbningstider

Viharn Sien er åben hver dag fra kl. 8 til 17.
Vær venlig at klæde dig passende.

Adgang

Der opkræves adgangsbillet : 50 bath

Da jeg sad og skulle finde mulige oplevelser i og omkring Pattaya , stødte jeg også på denne mulighed – altså ” Sriracha Tiger Zoo ” og det fik mig straks til at tænke på dengang vi besøgte Chiang Mai i Nordthailand .

Dengang besøgte vi noget der hedder : ” Tiger Kingdom Chian Mai ” og vi fik taget billedet som er vist herunder !!

Før vi gik ind til disse tigere , skrev vi under på nogle papirer og vi var egentlig ikke helt klar over hvad det var vi skrev under på . Så da vi kørte derfra , spurgte vi vores taxa-chauffør om hvad det var at vi havde skrevet under på og han svarede , at vi havde skrevet under på , at hvis vi var blevet ædt inde ved tigerne , så var det vores egen skyld og at der ikke var nogen forsikring der dækkede . Vi blev herefter eninge om , at det der med at gå ind til nogle tigere , det havde vi så prøvet tre gange : første …. eneste … og sidste gang .

Men stedet her er altså ikke sådan et sted  , efter hvad jeg har kunnet læse mig frem til og derfor nævner jeg også lige denne udflugtmulighed .

En tur til Sriracha Tiger Zoo er en spændende oplevelse . Stedet har over 400 tigere der er opdrættet på stedet . Stedet er den største zoologisk have i hele verden .

Hvad har Bengal-tigre , hunde og grise til fælles ?? …. Når alt kommer til alt , er de alle medlemmer af dyreriget , men de kommer fra helt forskellige familier . I Sriracha Tiger Zoo finder du dem imidlertid alle disse dyr i samme bur i skøn harmoni , takket være Sriracha Zoo’s meget unikke fodringsprogram . Tigerunger fodres sammen med små grise i samme bur .

Der er i parken også mulighed for at se krokodille show , samt elefanter . Du kan fodre strudser og kameler og du kan se en voliere med mange eksotiske fugle i fantastiske flotte farver . Altså er stedet her er et sted , hvor familier kan nyde kvalitetstid sammen .

Sriracha Tiger Zoo åbnede i 1997 og dækker et areal på stort 400.000 kvadratmeter i et område , kun 30 minutters kørsel i bil , syd for Pattaya .

Sriracha Tiger Zoo er opdelt i fire zoner : tiger avls zone , talent show zone , krokodille zone og en dyre zone . Hoved attraktionen er rummet hvor tigerungerne fodres og hvor man ser tigerunger og småfrise der bor og fodres i det samme bur . 

Sriracha Tiger Zoo har daglige tiger-, elefant-, krokodille- og grise shows . Er dette ikke spænding nok ? , kan du også møde ” Scorpion Queen ” , damen der satte Guinness verdensrekord i 2008 for ” The Longest Stay with Scorpions ” , ved at bo i et værelse på 12 kvadratmeter sammen med 5.000 voksne skorpioner i 33 dage .

Og endelig kan du køre over til dyrezonen og se sjældne vilde dyr , som f.eks. dromedarer , hjorte , strudser og kænguruer , og dem kan du opleve meget tæt på .

Elefantmuseet har en samling af spændende elefantfigurer, helt fra de uddøde arter som mammuter til krigselefanterne i det gamle Thailand og til nutidens vilde Asiatiske og afrikanske elefanter.

Du kan nemt tilbringe en halv dag i de flotte haver her . Og bliver du sulten , er der mange fremragende restauranter at vælge imellem – med friske skaldyr , kinesiske , europæiske , thailandske og koreanske retter .

PS : Skulle du alligevel møde et sted i Sriracha Tiger Zoo hvor du kan komme ind til de store tigere – så skyd mig ikke…. du kan jo bare gå forbi . De skriver ikke direkte i deres tekst på internettet at dette er muligt , men de viser billeder hvor dette faktisk foregår , så man ved jo ikke om det reelt sker også i dette Zoo .

.

Åbningstider :

Dagligt : 08:00 – 18:00

Mimosa Pattaya er faktisk umulig at overse når man kører syd ad Sukhumvit Road . Stedet er en farverig , kreativ og spændende shopping-oplevelse . Stedet kombinerer en kulturel oplevelse med en sjov dag og vigtigst af alt – en masse butikker. Mimosa Pattaya ligger ” lige på tværs af vejen ”  ved hotellet Ambassador City i Jomtien og er en rekreation af den franske by ” Colmar ” . Det er levende lyse bygninger i renæssance-æra stil der er meget karakteristiske og huser over 300 butikker ,  seværdigheder og restauranter . Maleriske stier og maleriske kanaler løber mellem dem , på en kaotisk måde der minder om gamle europæiske byer .

Indgangs-Billet til Mimosa Pattaya koster på 600 baht for udenlandske besøgende , og prisen inkluderer mere end blot et par butikker . Centrum i indkøbscentret er et musikalsk springvand , der fungerer som scene for et 45-minutters langt ladyboy-show i ” Tiffany-stil ”  . Når de ikke optræder , findes de glamourøse dansere normalt rundt omkring i centret, klar til fotografering .    Der er mange tilgængelige spisemuligheder i centret og de er alle forskellige . En stor restaurant serverer en række internationale retter , men parken har også en række uafhængige barer, bistroer og restauranter . Du kan her finde fransk , italiensk , russisk , kinesisk og thailandsk mad i overflod , herunder en masse desserter – og snackmuligheder.  

Hvad angår shopping , så har Mimosa Pattaya et omfattende udvalg af tøj , smykker , thailandsk kunsthåndværk , legetøj og souvenirs , men der er ingen specielle mærker , og du kan sagtens finde et lige så godt udvalg på et af Pattayas mange andre markeder .

Hvis du specifikt ønsker at shoppe , er der mange bedre steder at gå hen .  Hvis du leder efter en sjov dag så er det hèr du skal hen .

Åbningstider : 10:00 – 22:00

Et af de største indkøbscentre i Nord Pattaya er Central Center – Pattaya . Dette må ikke forveksles med det mere moderne og rummelige Central Festival Center på Beach Road . Central Center Mall har eksisteret i lang tid og er stadig et populært sted hos shoppere .

Indkøbscenteret ligger sammen ” Big C supermarkedet og SFC Biografer ” . ” Big C ” har et bredt udvalg af varer lige fra dagligvarer til el-apparater . Næsten alt hvad du har brug for til dit hus eller lejlighed , kan du få ved Big C . Du finder Big C placeret i den yderste ende af indkøbscenteret .

” SFC Cinema ” ligger på 3. sal i hovedbygningen og er èn af de tre store biografer i Pattaya , de to andre ligger i Central Festival og Avenue indkøbscenter .

Central Center har en række butikker og restauranter, hvoraf mange ikke findes i de andre indkøbscentre . Du finder en række varer lige fra fra tøj til apoteker-varer . Store tøjforhandlere som Bata , Lee Jeans og Levis har alle butikker her , og videre findes der rigtig mange mærker som du sandsynligvis aldrig har hørt om før , men som er værd at se på .

Et af de vigtigste områder på første sal er et åbent tag-område som rummer et marked . Der er her mange små butikker og kiosker der som sælger alt fra tøj til turist-souvenirs . Du kan hurtigt komme rundt i centrets to etager og se alt , hvad der tilbydes.

Der er også en række spisesteder i Central Center . Der er flere fastfood-restauranter på forsiden af ​​bygningen såsom KFC og Pizza Hut . Du finder også nogle ” cocktailbiler ” , der fungerer her om aftenen , hvor de serverer lækre cocktails til deres kunder . 

Inde i centret finder du ” En Food Zone ” med populære spisesteder som den japanske restaurant Fuji og MK Restaurant .

Central Center Pattaya er bekvemt beliggende på Second Road , mellem Sois 2 & 3. Det er lige på tværs af gaden fra Siam-hotellet og ned ad vejen fra Alcazar-showet.

Mens Central Center ikke er Pattayas nyeste eller bedste indkøbscenter , er Big C en fantastisk butik , og indkøbscentret tilbyder masser af mad og shoppingmuligheder til dem , der ligger i nærheden af ​​i Nord Pattaya.

Karen-landsbyen med lang halsede kvinder er stedet , hvor du kan se de verdensberømte kvinder med tunge ringe omkring deres hals . Turisterne er ivrige efter at komme her og se disse kvinder .  Det er dog værd at nævne , at ægtheden af ​​Karenfolkets livsstil er forsvundet lidt , efter at man har valgt at lave sådan en landsby i Pattaya området . Normalt hører disse kvinder jo hjemme helt oppe nord på i Thailand . Men nu kan du altså møde dem her i Pattaya med deres eksotiske klokker og klædt i deres smarte traditionelle tøj , og de sidder ceremoniøst på gaden , og laver håndarbejde eller potter , sammen med deres  husarbejde . Derudover har pigerne lært straks at ligne en positiv a-la catwalk model , når de fornemmer et kamera , der zoomer ind på dem !

long neck woman3

Nåh , men i det mindste er billederne af top kvalitet, udover at du kan prøve deres massive , stive ” halskæder ”  på din hals , for at prøve den byrde , de må bære på dem på hele tiden.

Pigerne bærer disse halsringe helt fra 4-5-årsalderen,  og tilføjer hvert år en metalring mere rundt om halsen , så spolens vægt i en alder af 26 år kan nå 8 kg !

Faktisk strækker selve nakken sig overhovedet ikke – det er ringene der ” bærer hovedet ”  .

Oprindelsen af tradition er ikke offentlig kendt – Det er hverken for at beskytte kvinderne mod rovdyrs tænder eller for at forhindre dem i at flygte til en nærliggende stamme .

Men uanset hvad , med den flotte visuelle effekt der er fremvist af skønhederne her , er fakta , at du tage nogle gode billeder , og du kan købe nogle af de souvenirs, som de laver her på stedet .

Jeg har ikke nogen steder kunnet finde adressen på stedet – men det ligger i nærheden af ” Buddha Mountain ” som vi tidligere har besøgt .…. men vi spørger sa bare de lokale hvor det er !!

Avenue Shopping Mall er et meget populært alternativ til de større indendørs indkøbscentre som der findes i Pattaya . Avenue Shopping Mall har et meget moderne udendørsdesign , med nogle store ” lager-udsalgs butikker ” og en række underholdningsmuligheder . Pattaya Avenue er mest nøjagtigt beskrevet som et livsstilscenter på grund af dens blanding af butikker på de nederste etager med barer , restauranter,  en bowlingbane og et biografkompleks højere oppe . Beliggende i Central Pattaya på 2nd Road , er det let at finde bag Mike’s Shopping Mall og en kort gåtur fra Royal Garden City.

I stedet for at være et lukket center , er Pattaya Avenue bygget omkring et centralt springvand , og i stueetagen finder du en større række ” lagersalgs-butikker ” der sælger blandt andet sportsudstyr og designer solbriller . Både Adidas og Reebok har forretninger her , hvor det er muligt at finde varer med op til 70% rabat på deres anbefalede detailpris . Villa Market , et high-end supermarked , findes i stueetagen og har en række internationale produkter .

Spisemulighederne er utallige på Pattaya Avenue , med en hel række internationale restauranter , herunder to pizzarestauranter og en Oishi Buffet , der til 500 baht tilbyder ubegrænset japansk mad som frisk sushi , sashimi , teppanyaki bøf og sprød tempura . Det er meget populært og en fantastisk mulighed for alle, der leder efter et stort og meget velsmagende måltid . Der er også adskillige små spisesteder , der tilbyder aftensmad over et par kolde øl . Et af hit`ene her i centret er en stor ” parkeringsplads ” på anden sal , designet med britiske detaljer som en klassisk Moris Mini og London metro skilte , som  er et godt sted at slappe af med et par venner og drømme sig væk med en Singha øl eller to .

For de lidt mere familieorienterede og på jagt efter sjov er der en større bowlingbane og en 8 sals  biograf på øverste etage . Bowlingbanen ændres til ” rumalder ” om natten og slukker for alle lys , bortset fra en mørkeblå cyberbelysning . Bowling-kuglerne og banerne gløder under neonbelysningen , og de skruer musikken op for at gi`en rigtig sjov oplevelse . Der er også et antal karaoke-barer i forskellige størrelser , som man kan nyde , hvis man har lyst til dette .

Avenue adskiller sig fra andre shoppingmuligheder i Pattaya , stort set på grund af dets udendørs omgivelser og fokus på underholdning og fritid lige så meget som shopping . Et besøg i Pattaya Avenue inkluderer også et modeshow , der vises på fortovet direkte foran indkøbscenteret , hvor der sælges billigt moderigtigt tøj og tilbehør hver aften fra 18:00 til 23:00 .

cirkler2
overskrift khao Kheov Open zoo
Khao Kheow Open Zoo

Khao Kheow er en åben zoologisk have , hvor dyr går frit rundt i store åbne områder . Stedet er opdelt i zoner såsom den afrikanske Savannah, Cats Complex , Eld’s Deer Park og o.s.v . Den store zoologiske have er stedet hvor du kan se hundredvis af dyrearter på nært hold.

Khao Kheow er smukt anlagt med store åbne områder , udsigtspunkter, vandløb og et vandfald . Besøgende kan køre igennem den åbne zoologiske have i zoo`ens elektriske sporvogn eller leje en golfvogn .   Det er et godt sted for børn , som helt sikkert vil nyde at komme tæt på dyrene og fodre dem , og som familie kan man let tilbringe en hel dag i den rummelige zoologiske have . Linieskift Hundredvis af dyrearter Linieskift Khao Kheow Zoo huser flere hundrede dyrearter fra forskellige kontinenter såsom løver, tigre, næsehorn, zebraer, giraffer, elefanter, kænguruer, hjorte og mange farverige fugle.

Fodring af dyrene

Både børn og voksne har det godt med at fodre dyr som giraffer, hjorte og elefanter. Poser med mad som tørret græs, grøntsager og frugter kan købes fra 20 til 40 baht på stande i hele Zoo. Pas på de frække aber, der altid leder efter mad som de kan tage .

khao kheow open zoo monkey

Khao Kheow-zoner

Zoo er opdelt i mange zoner, hver med deres eget tema.

Afrikansk Savanne

Den afrikanske Savannah er hjemsted for dyr som strudser, næsehorn, giraf, impala, springbukke og zebra . Det store , åbne område ligner savannen i Afrika med træer og bassiner og dyr , der strejfer rundt i det fri.  I dette område kan du komme tæt på flere dyrearter og fodre dem.

Gå i gennem Fugle reservatet  

Turen igennem fugle-reservatet er et stort område med en naturlig skov vækst med træer , planter , en vandløb , søer og vandfald . Reservatet er hjemsted for omkring 80 fuglearter . Det huser også små dyrearter som krybdyr, skildpadder .

Katte området

Katte området huser flere kattearter, både store og små fra forskellige kontinenter. Blandt dem er imponerende dyr som den indokinesiske tiger, leoparder og løver.

Hjorte Park

I Hjorte parken kan du komme tæt på ” Eld’s Deer ” , en mellemstor hjort, der bor i Sydøstasien. De kan fodre dem lidt mad , der fås i parken .

Pingvinparade

Sjovt at se på for børn og voksne , er pingvinparaden . Flere gange om dagen går en række med flere dusin pingviner til poolen , hvor en mand fodrer dem nogle fisk . Pingvinerne er Humboldt-pingviner , en lille art , der stammer fra Sydamerika.

khao kheow open zoo penguins l

Bevaringsprojekter

Khao Kheow Open Zoo kører adskillige bevaringsprojekter, bl.a. beskyttelsesprogrammet for den ” clouded lopard ” . Avlsprogrammer for en række truede arter er rettet mod at bevare arten og genindføre dem tilbage i naturen.

khao kheow open zoo rhino l

Placering og hvordan man kommer dertil

Khao Kheow Open Zoo er placeret på 235 Moo 7, Bang Phra subdistrict, Si Racha-distriktet.

Det tager cirka en time i bil at komme derfra fra Pattaya City , cirka to timer fra Bangkok . Der er ingen offentlig transport til Zoo . Den nemmeste måde at komme dertil fra Pattaya , er med taxa eller grisebil .Hvis man skal leje golfvogn i parken – skal man huske pas og kørekort .  

cirkler2

Tja – det var måske en lidt længere læsning – men det er sådan at jeg laver en tur til Thailand . Synes du ikke at der var oplevelser nok – kan du kigge forbi vores hjemmeside på dette link : Flere oplevelser i Pattaya, Der finder du 10-15 stykker mere end nævnt her , men vi har ikke taget dem med her , fordi vi tidligere har besøgt disse .

Skulle du sidde som ” udefra kommende læser ” og har fået lyst til at rejse til Thailand , så skal du nok ikke kontakte os … da vi ikke sælger rejser , men du kan kigge forbi vores hjemmeside og læs alt omkring hvordan du kommer afsted . Du kan finde hjemmesiden på dette link : Lene og Pouls hjemmeside

Tak for at du kiggede med !!  

med venlig hilsen3
Facebook

2 Replies to “Booking af turen ” februar 2020 “”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *